24.05.2018 u 11:27 | Recepti, Zdravlje | Komentara:

Puding koji obnavlja mozak, a sprečava starenje i gojenje: Desert gotov za minut! (RECEPT)

Avokado je izuzetno dobar za zdravlje i ukoliko naučite recept za ukusan čokoladni puding koji ga sadrži, vaša cijela porodica će vas prosto obožavati, a što je takođe važno, veoma se lako pravi!

cokoladni-puding

Da li ste znali da avokado podržava sposobnost tijela da apsorbuje hranljive materije koje razlažu mast od drugog voća i povrća, poputluteina, alfa i beta karotena?

Ima moćna antigljivična i antibakterijska svojstva koja pospješuju imuni sistem i bogat je amino kiselinom lecitinom koji sprječava gojenje, preopterećenje jetre i pospješuje rad mozga.

Ovo voće sadrži dostabiljnih sterola, poput beta sitosterola koji ima snažno antiestrogensko svojstvo. Oni sprječavaju receptore estrogena u ćelijama i snižavaju količinu apsorbovanog estrogena, te povećavaju nivoe progesterona kod žena i testosterona kod muškaraca.

Avokado takođe sprječava starenjezbog materija u mesu i ulju koje sprečavaju oštećenje od strane slobodnih radikala.

Oni ulaze duboko u strukturu ćelija i mitohondrije, i stimulišu proizvodnju energije podržavajući tako tjelesne funkcije.

Jedini lijek za zdravo srce i mozak koji stvarno radi: Besplatan, dostupan svima, a još i podmlađuje!

Uloga mitohondrija je ključna u borbi protiv slobodnih radikala. Ova centralna jedinjenja ćelija stvaraju većinu energije za ćelije od hranljivih materija ali takođe i generišu nestabilne hemikalije koje dovode do oštećenja mitohondrija i drugih sastavnih delova ćelije. Zbog toga ovo ima direktan uticaj na starenje. Naučnici su, pak, pronašli da je ulje avokada čudo koje može obrnuti taj proces!

Dr Kristijan Kortez-Roho koji predvodi studiju navodi: “Avokadovo ulje prouzrokuje ubrzanu respiracju mitohondrija, što ukazuje na to korišćenje nutrijenata za produkciju energije za ćelijske funkcije ostaje efikasno čak i u slučaju da je ćelija napadnuta od strane slobodnih radikala i da mitohondrija može proizvesti malu količinu bezopasnih radikala”.

Avokado takođe sadrži dosta sirove masti i hranljive materije poput kalcijuma, gvožđa, magnezijuma, vlakana, kalijuma, folne kiseline, natrijuma, bora, vitamina E i B…

Evo kako da pripremite ovaj ukusan i zdrav puding od avokada i čokolade!

Sastojci: 3 velika, zrela avokada, 3-6 kašika kokosovog mlijeka, 2 kašičice kokosovog ulja, 1 kašičica ekstrakta vanile, četvrtina šolje kakao praha, 2 kašike sirovog meda.

Priprema: U blenderu pomiješajte avokado, kokosovo mleko, vanilu, kakao prah i blendirajte ih jedan minut. Dezert držite u frižideru pola sata i uživajte!

Izvor: aura

Vaš komentar na članak: