26.05.2018 u 17:05 | Biljke, Zdravlje | Komentara:

Ova biljka IZBACUJE OTROVE iz organizma, a raste SVUDA oko nas (RECEPT)

Ova biljka je jedinstvena kad je čišćenje organizma u pitanju, jer istovremeno čisti krv i podstiče rad crijeva, a to je dobitna kombinacija.

kopriva

Kopriva je biljka koju celog života izbjegavamo, što nije čudno jer nimalo nije prijatno kad nas ožari. Ali, s druge strane, ona nikako nije za izbjegavanje, jer posjeduje ljekovita svojstva koja su nam veoma potrebna.

Svi deijlovi koprive – korijen, stabljika i list imaju ljekovita svojstva i naši preci su toga bili i te kako bili svjesni. Čak je i čuveni slikar Albreht Direr na jednoj od svojih slika naslikao anđela s koprivom u ruci.

Mladi listovi koprive po ukusu liče na spanać. Ali sadrže pet puta više kalcijuma i šest puta više vitamina C od spanaća. Sjeme ima aromu koštunjavog voća, koja postaje intenzivnija kada se sjemenke isprže. Cvjetovi su takođe jestivi i veoma su aromatični.

Kopriva mnogo jače od drugih biljaka, čisti krv i poboljšava njen kvalitet zbog visoke koncentracije gvožđa koju sadrži. Pored toga, kopriva pospješuje rad crijeva i time i oslobađanje od otrova, jer se organizam oslobađa otrova gotovo isključivo kroz debelo crijevo.

Budući da ima svojstva koja istovremeno čiste krv i podstiču rad crijeva, kopriva predstavlja jedinstvenu biljku za čišćenje organizma, da ne pominjemo druga ljekovita svojstva.

List koprive sadrži veliku količinu hlorofila koji ima veoma sličnu strukturu kao hemoglobin u našoj krvi, što znači da pored čišćenja krvi, ova biljka može i mnogo da je obogati. Pored hlorofila list koprive je bogat mineralima – gvožđem, fosforom, silicijumom, kalcijumom magnezijumom…

Recepti:

Kašičicu sušene koprive prelijte s 2,5 dl vrele vode, ostavite da odstoji 10 minuta, procijedite i pijte tri puta dnevno. Ovaj čaj je odličan za detoksikaciju organizma, a pritom će riješiti sve probleme s ekcemom, glavoboljom, mokraćnim kanalima, želucem, anemijom… Možete da ga pijete i kada vas muče virusne ili bakterijske infekcije.

Dvije šake dobro opranih korenova, svježeg lišća i stabljika koprive prelijte s pet litara vode i ostavite da odstoji preko noći. Slijedećeg dana mješavinu zagrijte do vrenja, sipajte u lavor i potopite noge. Bilo bi dobro da stopala držite u što toplijoj kupki barem 20 minuta.

Dve pune šake koprive prelijte s pola litra vrele vode, ostavite da odstoji pet minuta, procijedite i dodajte šoljicu sirćeta. Umasirajte ovu tinkturu u kožu glave pola sata prije pranja kose.

Izvor: telegraf

Vaš komentar na članak: