12.11.2018 u 16:41 | Zdravlje | Komentara:

BIJELI LUK KAO LIJEK ZA UPALU PLUĆA: Evo koliko bijelog luka treba da pojedete svakog dana

Bijeli luk je opasan borac protiv smrtonosnih bakterija koje izazivaju rizilčne infekcije, a evo koliko treba bijelog luka da jedemo dnevno!

bijeli-luk-pixabay

Bijeli luk je čudotvoran lijek koji se uspješno bori protiv hroničnih infekcija uzrokovanih smrtonosnim bakterijama, piše “Lepa & srećna“…

Ovo povrće sadrži važno jedinjenje ajoen koje zaustavlja zlatnu streptokoku i opasnu bakteriju Pseudomonas aeruginosa koja uzrokuje upalu pluća, infekciju kostiju i sepsu. Bijeli luk je djeltovoran lijek protiv infekcija srca, kao što je endokarditis koji je okidač za srčani udar.

Bijeli luk ima još jače dejstvo ako ga jedemo dok pijemo antibiotike, a djeluje tako što stvara molekule koje ometaju razvoj i djelovanje bakterija. Takođe, ovo povrće razara biofilm bakterija, štit koji ih čini jačim od antibiotika i imunog sistema. Još uvijek nije precizno utvrđeno koliko bijelog luka treba da jedemo, ali stručnjaci savjetuju da svaki čovjek treba da pojede 4 čena bijelog luka dnevno, a osobe sa niskim pritiskom treba da smanje ovu dozu.

Bakterije su okidači za opasne infekcije koje mogu dovesti do smrtonosnih oboljenja, zato će vaše tijelo obradovati odluka da u svakodnevnom jelovniku imate po koje čeno bijelog luka.

Izvor: lepaisrecna

Vaš komentar na članak: