08.03.2018 u 14:20 | Featured, Zanimljivosti | Komentara:

OVE STVARI O SEBI NE GOVORITE NIKADA I NIKOME: Ako želite da imate SREĆE I NAPRETKA u životu poslušajte ove savjete

O svojim planovima nikada ne bi trebali pričati unaprijed, jer tako ćete rasuti energiju potrebnu za ostvarivanje željenog cilja. Ove tvrdnje se baziraju na učenju mnogih duhovnih učitelja, kineskih mudraca, te duhovnih vođa sjevrnoamreičkih Indijanaca.

monks

U nastavku pročitajte nekoliko razloga zašto je to baš tako:

Planovi
Nažalost mnogi su se uvjerili da pričanjem o onom šta planiraju u većini slučajeva nešto krene po zlu. Zato nikome ne govorite šta planirate dok se to ne ostvari, jer mnogi će čak iskoristiti priliku da vam poremete planove.

O odricanju
Ukoliko ste odlučili da živite u miru i bez stresa, ne pričajte to na svakom koraku poznanicima. Duhovni mir nećete pronaći ako je vaše odricanje orijentisano samo na fizički aspekt.

Ukoliko ste se odrekli nekih stvari u životu ne znači da ste bolji od drugih, te ukoliko pomažete na nekih način drugima ne govorite ni o tome previše. U tom slučaju mnogo je važnije da pomognete nekome, a ne da u drugim očima budete veliki.

Junaštvo
Prema mudracima osim spoljnih postoje i unutrašnji izazovi u čovjeku, koje rijetko ko primjeti. Zbog toga kada uradite nešto hrabro zadržite to za sebe, jer moguće je da pored vas stoji čovjek koji je u životu imao puno teških bitki i pobijedio u njima, ali ne priča o tome.

Porodični problemi
O porodočnim problemima bi trebali što manje govoriti, jer što manje govorite o njima porodica će biti jača i stabilnija. Čak ni svojim prijateljima ne bi trebali previše pričati jer se neke stvari rješavaju samo u porodici. Uvijek bi trebali imati na umu da postoje ljudi koje se vesele tuđoj nesreći.

( LijekiPriroda.com )

Vaš komentar na članak: