28.02.2020 u 13:47 | Zanimljivosti | Komentara:

Pacijent zaražen koronavirusom otkriva: Imate osjećaj kao da vam se svaka pora na tijelu otvara!

Nakon što je napustio karantin u kom je dvoje preminulo, britanski pacijent, koji se trenutno liječi od koronavirusa, opisao je dejstvo ove smrtonosne bolesti, odnosno da je imao osjećaj “kao da mu se svaka pora na tijelu otvorila”.

pacijent

Dejvid Abel i njegova supruga Sali iz Northamptonšira u Velikoj Britaniji, bili su među 3.700 ljudi koji su bili u karantinu na kruzeru Diamond Princess u Japanu, nakon što je prije dvije sedmice shvaćeno da među putnicima ima oboljelih.

Gospodin Abel je na Fejsbuku opisao simptome koje je iskusio:

- Stigli smo u bolnicu u Japanu prije nekoliko sati. Zamalo se nisam onesvijestio pred ulazom. Svaka pora na mom tijelu se otvorila, pa sam u sobu bio dovezen u kolicima. Tek kad je krenula kompletna zdravstvena analiza smo shvatili šta se zapravo dešava – istakao je Dejvid Abel i dodao:

- Supruga i ja smo bili prehlađeni, a toga nismo bili svjesni, a to se još uvijek nije pretvorilo u zapaljenje pluća. Oboje smo zaraženi koronavirusom. Sutra radimo testove – od urina do rendgenskih snimaka. U najboljim smo rukama!

Bračni par je propustio avion koji je prevezao 70 Britanaca čiji su se testovi pokazali negativnim na koronavirus. Avion je poletio iz Tokija pravo u bazu Ministarstva odbrane blizi Solsberija.

Gospodin Abel je napomenuo da će, nakon liječenja, analize za oboje morati da pokažu da su negativne čak tri puta prije nego što otputuju kući.

Jedan Britanac koji je takođe bio na kruzeru, i koji se oporavio od virusa, objavio je na Fejsbuku da se vraća kući.

- Rečeno mi je da ću biti još dvije sedmice u karantinu u Blajtiju, iako je u Japanu ustanovljeno da sam zdrav – napisao je Aleks Stil.

Uz njega, i svi ostali putnici koji lete iz Tokija će biti u dvosedmičnom karantinu kad stignu u Veliku Britaniju.

Još dvoje Britanaca, Alan Sandford i njegova supruga Vanesa, izjavili su da su “veoma srećni što idu kući”.

Izvor: telegraf.rs

Vaš komentar na članak: