15.06.2018 u 6:03 | Zanimljivosti, Zdravlje | Komentara:

Svakog jutra jela sam 3 JAJA za doručak. Poslije nekoliko nedelja MOM TIJELU dogodila se ova promjena!

Oduvijek sam voljela kuhana i pržena jaja, ali sam ih nekako uvijek preskakala, jer mi nije bilo praktično da ih spremam i nosim na posao. Radije sam posezala za jabukama, bananama ili drugom voćem za doručak.

Fried Eggs at Home

Ipak, primjetila sam da “poludim” od gladi mnogo prije ručka, pa sam riješila da promenim doručak i da to budu – jaja. Konkretno 3 jaja svakog jutra svaki dan u nedelji. Zašto baš jaja? Zato što je to savršen mali paket – bogata su proteinima, ali i selenom, omega-3 kiselinama, vitaminima D, E i B12. Takođe, samo dva jaja na dan ispunjava dnevnu potrebu organizma za hranljivim holinom koji povećava memoriju. Tu je i niska cijena, naravno.

Ovo je moje iskustvo.

Znala sam da će se naći gomila onih koji će tvrditi da je holesterol poguban. Ali, nedavno su zapravo iznijete tvrdnje da dijetetski holesterol nema uticaj na holesterol u krvi. Isto tako, to koliko jaja smijete da jedte nedeljno u velikoj mjeri zavisi i od činjenice kako izgleda ostatak vaše ishrane, ali i koliko ste aktivni.

Ja sam recimo veoma fizički aktivna i hranim se raznovrsno i urvanoteženo, pa 3 organska jaja u mom dnevnom meniju nisu napravila problem. Upravo suprotno, nadoknadila sam proteine i masti u ishrani, kojih uglavnom nije bilo dovoljno.

Dakle, osim činjenice da sam samim doručkom unijela 21 gram proteina, ja sam naučila moj stomak da bude miran i sit najmanje do 12 sati.

Naučila sam i da je dosljednost dobra – nema muke oko toga šta ćeš doručkovati i nikada ne osjećaš grižu savjesti što si pojeo nešto loše, kalorično i “zabranjeno”. Kad doručkuješ jaja, znaš da si uradio nešto dobro za svoje tijelo.

Ovo su benefiti koji te čekaju, ako riješiš da svaki dan priuštiš svom organizmu 2 ili 3 jaja.

1. Brže se mršavi

2. Jačaš imunitet

3. utiču na bolje pamćenje

4. Smanjuju depresiju

5. Usporavaju starenje

6. Smanjuju rizik od srčanih bolesti

7. Grade mišiće

Izvor: zena

Vaš komentar na članak: