15.03.2018 u 8:00 | Zanimljivosti, Zdravlje | Komentara:

Evo kako glavobolje pokušavaju da vas upozore na skrivene zdravstvene probleme od kojih ni ne znate da bolujete…

Ne zanemarujte bolne glavobolje. Oslušnite koji dio vas boli i kako. Ovdje pročitajte i saznajte više o tome koja vrsta glavobolje bi to mogla biti…

glavobolja-pixabay

Ovo je uopštena glavobolja koju smo svi nekad osjetili. Nikad nisu propraćene velikim bolovima i prilično lahko se mogu odstraniti pomoću nekog analgetika kako bi mogli da nastavite vaš dan, prenosi “Fokuzz“…

Migrene

Migrene mogu da variraju od umjerenog do ozbiljnog bola. Bolovi traju relativno dugo – kreću se u rasponu od 4 sata pa do 3 dana konstatnog bola. Genetički i faktori okruženja igraju veoma veliku ulogu u veliku rasprostranjenost migrene, takođe znamo veoma malo o njima.

Klaster glavobolja

Klaster glavobolje su od jednih najozbiljnijih tipova glavobolje. Takođe, one se ne pojavljuju veoma često, ali kada se pojave, bol je nepodnošljiv. Postaje veoma teško da se sjedi mirno i javlja se zategnutost oko očiju. Bol je opisan poput osjećaja lupanja, gorenja, i osjećaj probadanja.

Sinusna glavobolja

Bolest ili alergija može da prouzrokuje zapaljenje sinusa. Zapaljenje sinusa može odvesti u sinusnu glavobolju. Pogođeni dijelovi su most nosa, čelo i jagodične kosti.

Hormonske glavobolje

Hormonske glavobolje se pojavljuju u periodu hormonalnih promjena. One su specifične za žene. Menstruacija, menopauza, trudnoća čak i porođajne pilule mogu da prouzrokuju ovakav tip glavobolje.

Kada bolovi ne prestaju…

Najbolje je da ne ostavljate stvari slučaju, zato ako ste nesigurni šta da radite, potražite medicinsku pomoć. Bolje da budete sigurni nego da vam poslije bude žao.

Bol vas probudi

Ako je bol toliko neizdrživa da ne možete da zaspite, potražite medicinskog stručnjaka koji vam može pomoći. Spavanje je veoma važan dio mentalnog i fizičkog zdravlja. Bilo kakvo ugrožavanje našeg sna treba smatrati veoma ozbiljnim.

Bol je u početku neizdrživa

Ako je prvo što osjećate kod glavobolje neizdrživ bol, potražite hitno stručnu pomoć. Ovakva vrsta glavobolje je opisana kao i “prasak groma”.

Povezano je sa drugim problemima

Imati glavobolju je za neke ljude normalna stvar. Ako bol počnu da prate i sporedni efekti, kao što je gubitak vida, vrtoglavica, ili bilo kakvo drugo osjećanje, trebali bi potražiti pomoć!

Osjećate drugačiju glavobolju nego inače

Ako je bol koji imate jači od uobičajanog bola koji imate, vjerovatno da nešto nije u redu. Jer bol je uvijek okidač u organizmu da javi mozgu da nešto nije u redu sa tijelom. Pitanja poput vašeg zdravlja trebate uzeti za ozbiljno jer postoje razni izvori nastanka glavobolje.

Izvor: fokuzz

Vaš komentar na članak: