06.06.2018 u 16:51 | Zanimljivosti | Komentara:

Magnetski privlači novac i izobilje: Ako ovo uradite sa novčanikom, nemate brige!

U feng šuiju novčanik nije samo predmet u kojem nosimo novčanice i kreditne kartice, već dom za naš novac i sve što je povezano sa njim.

novcanik-novac

Bogatstvo, kažu feng šui principi, ne voli zanemarivanje i nebrigu, već mjesta na kojima će se “osjetiti” sigurno. Uz pomoć narednih nekoliko savjeta, možete učiniti da vaš novčanik postane upravo takav – sigurna luka koja će magnetski privlačiti novac i izobilje.

Očistite nered

Vaš novčanik bi uvijek trebalo da bude čist i uredan. Poput doma i kancelarije, u novčaniku iz kojeg su izbačene nepotrebne stvari otvoriće se prostor za protok dobre energije. U feng šuiju postoje 3 zlatna pravila koje stvari treba, a koje ne treba držati u novčaniku:

1. izbacite fiskalne račune, pa čak i kreditne kartice jer simbolišu dug ili već potrošen novac;

2. prazan novčanik simbol je neimaštine – uvijek imajte u šteku makar nekoliko novčanica koje nisu namjenjene za trošenje;

3. nikako ne skupljajte đubre poput omota od bombona, isteklih članskih karata i nevažećih biznis kartica.

Organizujte novčanik

Osoba koja privlači bogatstvo vodi računa o načinu na koji odlaže novac u novčanik – svaki novčić je na svom mjestu, svaka kartica uredno složena. Sa druge strane, kod ljudi koji nikad nemaju dovoljno novca novčanik je uvijek neorganizovan i u haosu. Imajte na umu da stanje u novčaniku ima snažan uticaj na energetsku vezu između vas i novca.

Izaberite pravu boju

U feng šuiju svaka boja ima svoje značenje i predstavlja različite elemente – Vatru, Vodu, Zemlju, Metal i Drvo. Najpopularnije boje kada je odabir novčanika u pitanju jesu crvena, crna, braon, zelena i tamnoplava.

Izbjegavajte sekond hend novčanike

Ne kupujte prethodno korišćen novčanik, jer zadržava energiju prvobitnog vlasnika, bilo ona dobra ili loša.

Odredite mjesto za odlaganje novčanika

Koliko god to smješno zvučalo, svoj novčanik morate da tretirate sa poštovanjem. Napravite posebno mjesto na kojem ćete držati novčanik i odložite ga tu svaki put kad dođete kući. Izbjegavajte nemarno bacanje novčanika na prvi raspoloživ predmet. Ni slučajno ga ne ostavljajte na podu, pogotovu ne na pločicama u kupatilu.

Izaberite prikladan oblik

Prilikom izbora novčanika, izbjegavajte modele nepravilnog oblika. Prednost dajte duguljastim novčanicima pravilnih linija. Važno je da unutrašnjost bude dovoljno prostrana, kako ne biste morali da presavijate novčanice i gurate ih u skučen prostor. Pravi oblik novčanika povećaće šanse za privlačenje bogatstva.

Izvor: mojenterijer

Vaš komentar na članak: