14.03.2018 u 12:56 | Kako smršati | Komentara:

Najpametnija žena na svijetu otkriva: 9 savjeta pomoću kojih skidate salo zauvijek!

Merilin vos Savant je ponudila rješenje na najproblematičnije pitanje brojnih dama – kako održati vitku liniju.

zena-pamtena

Problematika današnjice koja najviše zaokupira ljepši pol je kako održati vitku liniju, a u potrazi za odgovorima brojne dame obratile su se najpametnijoj ženi na svijetu. Amerikanka Merilin vos Savant koja se upisala u Ginisovu knjigu rekorda kao žena s najvišim koeficijentom inteligencije, uz saradnju na brojnim projektima podizanja svijesti o znanju i metodologijama poboljšanja inteligencije kod djece, već gotovo tri decenije piše kolumnu u magazinu “Parade”.

Upravo ju je posljednja koja se nije doticala logičkih slagalica ni matematičke problematike lansirala u ocentar pažnje. Merilin je naime ponudila rješenje na najproblematičnije pitanje brojnih dama: kako održati vitku liniju? Pa, koliko god su brojni očekivali visoko inteligentne informacije, Merilin je ponudila iskrene obične odgovore kojima je pametno izbanalizovala tematiku na kojoj brojni stručnjaci zarađuju milione prodavajući dijete koje garantuju mršavljenje.

1.Zaboravite na grickalice

Među primarnim pravilima koje će tijelo dovesti u red Merilin je navela izbacivanje grickalica iz korpe u prodavnici. Naime, kuhinjske police treba napuniti svim namirnicama za tri dnevna obroka, ali pri tome valja u potpunosti izostaviti slatke i slane grickalice poput keksa, čipsa i svih drugih za liniju opasnih zalogajčića.

2.Izbacite međuobroke

Umjesto voća i sokova za međuobrok, kojima Merilin ne osporava zdravu ulogu u ishrani, ona savjetuje šolju čaja. A potpuno kontradiktorno uvreženim mišljenjima o konzumiranju siromašne večere, ona dan završava uživajući u jelima koja god poželi, jer vjeruje da je hrana korisnija za tijelo kada ste gladni, a ne kada vam to nalaže raspored.

3.Odviknite se od kaloričnih rashlađenih napitaka

Sokove i mlijeko Merilin toleriše samo za vrijeme doručka, a važno pravilo kojeg se pridržava je ispijanje napitaka bez leda. Ona smatra da uz led pića postaju vodenasta što uništava njihov ukus, pa imamo potrebu da to kompenzujemo dodatnim slatkim napicima. Sem toga, voda temperature 22 stepena ljeti je sasvim dovoljna da rashladi tijelo izloženo spoljašnjim temperaturama od 38 stepeni i više, sve drugo je štetno.

4.Nikada nemojte “počistiti” tanjir

“Jesti previše hrane je najgora vrsta bacanja ukusne hrane”, tvrdi najpametnija žena na svijeta. Koliko god vaš obrok bio ukusan, najpristojnije za dobru liniju bilo bi da se naučite da djo hrane ostavite na tanjiru za sljedeći obrok, ali nikako za užinu i grickanje. Onima koji ne mogu da se kontrolišu Merilin preporučuje kucanje i serviranje manjih porcija.

5.Uživajte u večeri

Zadovoljstvo uživanja u večeri s porodicom i prijateljima u modernom ubrzanom svijetu polako izumire, ali to ne bi trebalo da nas spreči da i kada jedemo sami uživamo u svakom zalogaju. Omiljena uživancija poznate kolumnistkinje je odlazak na večeru i “razvlačenje” omiljenog rituala bez žurbe.

6.Cijenite hranu i uživajte u svakom zalogaju

Ako volite hranu, onda se s ljubavlju odnosite prama svakom zalogaju, na način da svaki sažvaćete što duže možete i osjetite aromu u ustima. Na ovaj način uštedećete se muka poput nadimanja i grčeva u crijevima.

7.Ostanite dosljedni u navikama

Vikend je najčešće oaza opuštanja pri čemu brojni pod time shvataju i otpuštanje svih kočnica u ishrani koje se drže preko nedelje. Merilin savjetuje da se rasporeda strogo pridržavate, a u trenucima besposličarenja umjesto za grickanjem posegnete za nekom aktivnošću poput šetnje ili vožnje biciklom.

8.Ne potcjenjujte kalorije

Zdrava hrana u obroku ne dozvoljava prejedanje što je velika greška brojnih u ishrani, ljudi potcjenjuju kalorije. Lagan doručak i ručak u slučaju Merilin broji 250 kalorija.

9.Jedite samo hranu koju zaslužujete

Nikada nemojte pristajati na lošu hranu, vaše tijelo zaslužuje samo najbolje. Zato zaboravite na raskuhanu tjesteninu, masni sendvič ili loš keks jer to jednostavno ne zaslužujete.

Izvor: stil.kurir.rs

Vaš komentar na članak: