06.09.2018 u 20:35 | Recepti, Zdravlje | Komentara:

Savršena kombinacija za doručak, reguliše krvni pritisak, smanjuje holesterol i pomaže vam da izgubite na težini

Savršena kombinacija za doručak, reguliše krvni pritisak, smanjuje holesterol i pomaže vam da izgubite na težini. Imate problem da odlučite šta da doručkujete? Sigurno želite nešto što će pokrenuti vaš organizam, biti zdravo za vas i održati vašu energiju tokom dana.

dorucak

Mi imamo odgovor za vas!

Ovaj recept za doručak je zaista neverovatan jer reguliše nivo šećera u krvi, snižava holesterol i uklanja masne naslage sa stomaka. Kao što znate, doručak je jedan od zdravijih obroka u toku dana. Nikad nije mudro da ga preskočite, stoga se postarajte da se hranite pravilno svakog jutra. Čija sjemenke i ovas može biti savršena kombinacija za vas. Oba ova sastojka su super-zdrava i pospješuju metabolizam i imunitet, te daju tijelu energiju za cio dan.

Uporedo sa tim, one pomažu i za mršavljenje jer tope masne naslage sa stomaka i prekomerne masti nagomilane u tijelu. Ovsena kaša je bogata beta-glukanskim rastvorljivim vlaknima, jedinjenjem koje balansira nivo šećera u krvi, snižava loš holesterol i jača srce. Pritom ona sadrži i pristojnu količinu proteina, vlakana i minerala

Sa druge strane, čija sjemenke pružaju omega 3 i omega 6 u velikim količinama i sadrže više kalcijuma od mleka i drugih mliječnih proizvoda. Čija sjemenke takođe pospešuju pravilan rad srca i bogate su antioksidantima i antiupalnim svojstvima.

Čija sjemenke se preporučuju osobama koje pate od artritisa, a takođe snižavaju i nivo holesterola.

Recept:

– 1 šolja ovasa
– 2 šolje vode
– 2 kašičice vanilinog praha
– 1 kašičica cimeta u prahu
– 2 kašike meda
– 1 prstohvat soli
– 4 kašike čija sjemenki

Uputstva:

U loncu pomješajte vodu, vanilu i cimet. Zagrijte mješavinu dok ne proključa i zatim smanjite vatru i dodajte ovas. Nakon toga ostavite da ključa narednih 5 minuta i zatim sklonite sa vatre. Prekrijte lonac i ostavite na 5 minuta da se hladi.

Na kraju dodajte med i so. Dobro promješajte mješavinu i prespite je u činiju, a zatim je posipajte čija sjemenkama dok je kaša još vrela.

Izvor: webtribune

Vaš komentar na članak: