17.03.2018 u 18:15 | Zanimljivosti, Zdravlje | Komentara:

Mnogi ne znaju tajnu vezu između soli i visokog krvnog pritiska… Nipošto ne zanemarujte

Visok krvni pritisak je stanje koje nipošto ne smijete zanemariti. Ovaj problem dovodi do srčanih problema, srčanog udara, te problema sa bubrezima.

so-pritisak

Ono što dosta povećava krvni pritisak jeste so. So dovodi do povećanja krvnog pritiska, ali i začepljenja krvnih sudova što dovodi do srčanog udara.

Zato ne trebate pretjerovati sa soli. Pored toga, velik unos soli će dovesti do problema s bubrezima, stvarat će se kamenac.

Istraživanja su pokazala da velik unos soli itekako dovodi do problema sa srcem. Zdrava ishrana je vrlo bitna jer ćete tako spriječiti, ali i izliječiti mnoge bolesti. Ne vrijedi vam, terapija, ukoliko se uz nju nećete zdravo hraniti.

Zato unosite manje soli i masti, vidjet ćete kako će se sve normalizovati. Nemojte da zbog loših navika u prehrani ugrozite sebe i dovedete do teških posljedica.

Potrudite se, napravite režim ishrane i naviknut ćete da manje unosite soli. Vidjet ćete kako će biti bolje. Za više članaka o zdravlju i liječenju svakodnevno posjetite naš web portal i podijelite sa prijateljima.

Izvor: megagiga.info

Vaš komentar na članak: