24.04.2018 u 17:52 | Zdravlje | Komentara:

Imate KVRŽICU na vratu, leđima ili iza uha? Mnogi zanemaruju ovaj problem zbog neprisustva boli, a može biti itekako opasno…

Epidermoidne ciste ima mnogo ljudi koje često ne zahtijevaju liječenje. Ipak, usljed neke infekcije ili pojave, one se trebaju ukloniti.

kvrzica-uho

Osim opcije uklanjanja, imate opciju prirodnog liječenja, a u nastavku vam predstavljamo najbolja prirodna sredstva za njihovo uklanjanje:

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće je odlično za borbu protiv cisti, štiti kožu od bakterija i spriječava razvoj infekcije. Nanesite sirće na područje i pokrijte gazom. Proces ponavljajte dnevno u toku 7 dana, piše “Megagiga“…

Maslačak

Jedna kašika maslačka pomiješana sa cvijetom viole je odlična u borbi protiv infekcije. Stavite smjesu u ključalu vodu 45 minuta, a onda procijedite smjesu i pijte 4 puta dnevno u trajanju do 10 dana. Primjenite je direktno na cistu.

Aloe Vera

Aloe Vera se koristi kao umirujuće sredstvo za kožu, možete staviti sok aloe direktno na kožu, a možete ga i piti.

Mlijeko

Odlično je za uklanjanje cisti, samo potopite vrećicu čaja u mlijeko i stavite na cistu preko noći. Ponavljanjem tretmana cista će se smanjiti i nestati.

Med

Pasta od meda i banane je odlična za uklanjanje cisti. Samo nanesite na područje i pokrijte sa krpom, preko noći.

Epsom so

Povoljno djeluje na inficiranu kožu, zato napunite kadu vodom i ovom soli i lezite. Ublažit ćete bolove i povoljno će djelovati na ciste.

Ricinusovo ulje

Stavite ricinusovo ulje direktno na kožu i prekrijte sa vrućom, mokrom krpom i ostavote da stoji preko noći.

Epidermoidne ciste nisu zabrinjavajuće, ali ako se desi da puknu ili se inficiraju, posjetite doktora.

Izvor: megagiga

Vaš komentar na članak: