22.07.2018 u 10:58 | Recepti, Zdravlje | Komentara:

Evo kako se možete prirodno riješiti PROŠIRENIH VENA: Rezultat će vas oduševiti

Varikozne (proširene) vene nastaju kada se mali ”ventili” unutar vaših vena prestanu pravilno raditi. U zdravih venama postoji niz sitnih ventila koji se otvaraju i zatvaraju kako bi se krv mogla glatko strujati u srce u jednom smjeru. Ali u slučajevima kada ovi ventili budu oštećeni ili oslabljeni, krv teče unatrag, uzrokujući da vene budu natečene i povećane.

vene

Postoji više stvari koje mogu uzrokovati proširene vene kao što su: dob, težina, dugo trajanje stajanja ili sjedenja, trudnoća, genetika i tako dalje. Ispod pogledajte kako ovaj problem možete riješiti prirodno.

Maslinovo ulje

Poboljšanje cirkulacije krvi je neophodno kada je riječ o liječenju varikoznih vena. Maslinovo ulje ima protuupalno i umirujuće svojstvo koje će nakon apsorpcije kroz kožu smanjiti veličinu proširenih i povećanih vena i aktivirati protok krvi. Maslinovo ulje također ima visok sadržaj esencijalnih masnih kiselina, vitamina E i minerala. Zbog visokog sadržaja Omega-3 masnih kiselina poboljšava prolaz krvi kroz vene i vraća funkciju jednosmjernih ventila.

Priprema i upotreba:

  • Dodajte malo maslinovog ulja u zdjelu i zagrijte ga kako biste ga ”aktivirali”.
  • Pamučnom gazom (ili nečim drugim od pamuka), masirajte kožu s toplim uljem nekoliko minuta.
  • Ponovite dva puta dnevno najmanje 2 mjeseca.

Jabučni ocat, aloe vera i mrkva

Jabučni ocat ima puno proteina, enzima i prijateljskih bakterija, no glavna supstanca u jabučnom octu jest octena kiselina koja može ubiti štetne bakterije ili spriječiti da se množe. Osim toga, nekoliko istraživanja na životinjama pokazalo je da ocat može smanjiti trigliceride u krvi, krvne ugruške, kolesterol i krvni tlak.

Aloe vera gel također sadrži salicilnu kiselinu i druge antiseptičke spojeve koji uklanjaju bakterije koje uzrokuju akne što ga čini izvrsnim prirodnim lijekom za izbijanje i izvrsnim sredstvom za čišćenje kože. Također je bogat mineralima, enzimima, antioksidansima i vitaminima A, C i E, koji svi zajedno rade kako bi pojačali barijeru kože.

Mrkve su veliki izvor nekoliko vitamina i minerala, posebno vitamina A (beta-karotena), biotina, vitamina K (filokvinon), kalija, sumpora i vitamina B6. Oni pomažu u popravljanju tkiva kože u slučaju oštećenja. Može prodrijeti kroz kožu i pomoći joj da se brže oporavi od vanjskih rana i traume.

Priprema i uporaba:

  1. Uzmite jedni srednju/veliku mrkvu i izribajte ju
  2. Cjediljkom sok od ribane mrkve procijedite u zdjelu

U posebnu posudu dodajte (sve sastojke zajedno):

  • 1 žlicu soka od mrkve
  • 1 žlicu aloe vera gela
  • 1 žlicu jabučnog octa
  • I konačno dobro izmiješajte.
  • Nanosite na željeno mjesto, također pamučnom gazom, najmanje 3 puta dnevno, mjesec dana.

Izvor: espreso

Vaš komentar na članak: