11.06.2018 u 5:58 | Zdravlje | Komentara:

Boja mokraće otkriva od čega bolujete! Ako vam je mokraća OVE BOJE, odmah idite ljekaru na detaljne preglede!

Boja urina (mokraće) mnogo toga otkriva o zdravlju ljudi, a u nastavku pročitajte detaljnije koja boja ukazuje na veće ili manje zdravstvene probleme.

mokraca

Svijetložut

Ukoliko je vaš urin svijetle boje, to znači da ste pili dosta tečnosti i da nemate nikakvih problema. Inače urin treba biti svjetlije boje.

Mutan

Ukoliko je vaš urin mutne boje, to može značiti da niste pili dovoljno tečnosti i da vam fali tečnosti. Zato pijte više vode i riješit ćete ovaj problem.

Zlatni urin

Ukoliko boja vašeg urina prelazi u zlatnu, to također ukazuje na to da niste unijeli dovoljno tečnosti.

Zato poradite malo na tome.

Tamnožuta

Ako je vaš urin ovakve boje, onda osim što ukazuje na neodstatak tečnosti, može ukazivati i na probleme s bubrežnim kamencem. Također, obratite pažnju na to da li otežano mokrite, da li učestalo, koliko količinski i kakve poteškoće imate.

Druge boje

U nekim slučajevima je moguće da se jave i neke druge boje. Poput plave, smeđe, crvene. Što se plave boje tiče, ona se javi uslijed konzumacije nekih lijekova.

Smeđa boja ukazuje na određene probleme s bubrezima, ili infekcijama urinarnog trakta, a crvena ukazuje i na prisustvo krvi.

Što se tiče crvenog urina, moguće je da će biti te boje ukoliko ste jeli cveklu ili borovnice, ali nekada može ukazivati i na prisustvo krvi. U tom slučaju posjetite ljekara jer ukazuje na bolest.

Izvor: sve-za-vas

Vaš komentar na članak: