27.01.2021 u 16:57 | Ljepota, Recepti | Komentara:

VAŠE LICE ĆE ZABLISTATI ZA SAMO PAR DANA: 12 prirodnih načina koji će vam pomoći da se LAKO i BRZO izborite sa ožiljcima od akni i bubuljica

Pogledajte ovih 12 namirnica koje će učiniti pravo čudo sa vašim licem, od uklanjanja ožiljaka od akni do čišćenja lica.

lice

1. Paradajz

Sok od paradajza je odličan za vašu kožu. Utrljajte sok na lice i posmatrajte transformaciju.

2. Aloja vera

Poznato je da je aloja odlična za tretiranje opekotina, ali većina ljudi ne zna koliko je ona u stvari dobra za uklanjanje ožiljaka. Zbog ove biljke vaša koža će zablistati a vaši ožiljci će maksimalno smanjiti.

3. Soda bikarbona

Soda bikarbona je drugi naziv za natrijum-bikarbonat. Kristali ove namirnice su malo veći, što ih čini odličnim za piling. Prirodno i korisno!

4. Kokosovo ulje

Njega kože je jedna od stvari gde kokosovo mleko može pomoći. Nanesite ovi čudesnu smešu na vaše lice za lepši i ujednačeniji ten.

5. Krastavac

Maska od krastavca je odlična za oslobađanje od akni. Samo jednostavno isecite krastavac na kolutiće i stavite ga na lice.

6. Med

Ovaj slatkiš će učiniti čudo za vašu kožu. Odličan trik jeste da nanesete sirovi med na vašu kožu.

7. Limun

Ožiljci od akni su uglavnom beličaste boje, a limun će proizvesti efekat “izbeljivanja”, tj. smanjiće njihovi vildjivost maksimalno.

8. Krompirov sok

Kada pomislite na povrće koje sadrži sok, sigurno nećete pomisliti na krompir, međutim, krompirov sok je pun vitamina te je odličan za kožu.

9. Šipkovo ulje

Šipak je pun masnih kiselina i odlično je za kožu. Možda je čak i najbolje od svih ulja za kožu jer ne ostavlja masan trag.

10. Trljajte kožu šećerom

Trljajte kožu šećerom. Šećer je odličan za piling, skinuće sve mrtve ćelije sa kože a vaša koža će biti mekana i sjajna.

11. Vitamin E

Ove kapsule možete koristiti na dva načina. Jedan jeste da ih regularno pijete, a drugi da ih otvarate i nanosite direktino na kožu. Takođe, možete ukombinovati i obe metode.

12. Maslinovo ulje

Maslinovo ulje, kao i kokosovo, ima bezbroj prednosti za sve delove tela, a posebno za kožu.

Izvor: fokuzz

( LijekiPriroda.com )

Vaš komentar na članak: