09.03.2018 u 14:11 | Ljepota, Recepti | Komentara:

Svi pričaju o efektima nekog BOTOKSA, ova DOMAĆA MASKA je garantovano bolja! (RECEPT)

U moderno doba kada se zenama namece trend ljepote, lica bez bora, botoksa i ostalih preparata za uljepsavanje sve zelimo da izgledamo mlado i lijepo. Hijaluron, botoks nisu jedini put za svjez i zategnut izgled lica. Zaboravimo na stalne posjete salonima za uljepsavanje i na vrtoglave racune, okrenimo se majci prirodi. Postoje sigurno mnogo jeftiniji, a jednako efikasni preparati za koje je potrebno samo malo truda.

maske-za-kozu

Donosimno vam recept domace kreme za kojom lude zene koje su je isprobale. Odgovara svim tipovima koze, potpuno je prirodna i bezbijedna. Nakon 7 dana primjene primjetit cete sljedece efekte: koze ce vam biti hidrirana, ujednacenog tena, znatno smanjenih bora i uz to usporava proces starenja kože.

Za pripremu kreme biće potrebno:

  • 1 supena kasika bademovog ili maslinovog ulja
  • 1 zumance
  • 1 cajna kasika meda
  • 2 cajne kasike apotekarskog vazelina

Priprema:

Na pari istopite zelatin, zatim u njega dodajte ostale sastoje zumance, med i vazelin. Dobro izmjesajte, i pustite smjesu da se ohladi. Zatim prebacite u praznu kuticu od kreme, i cuvajte u frizderu.

Primjena:

Najbolje efekte postizete primjenom 2 sata prije spavanja. Ocistite kozu lica vodom i sapunom, zatim malu kolicinu kreme njezno umasirate kruznim pokretima. Pustite da koza upije potrebnu kolicinu maske, a potom visak odstranite maramicom.

Vasa koza ce biti zahvalna na energetkoj bombi kojom ste je nahranili nakon napornog dana, a vratit ce vam sjajnim, zdravim izgedom.

Izvor: lijekizprirode

Vaš komentar na članak: