27.01.2021 u 16:49 | Kućni savjeti | Komentara:

POTPUNO PRIRODNO, BEZ HEMIKALIJA: Više nećete morati ribati wc školjku ako napravite ove domaće šumeće mirisne bombice!

Kako što prirodnije očistiti wc školjku i ukloniti neugodne mirise u toaletu? Evo odlična ideja s portala uspesnazena.com za osvježavanje i dezinfekciju wc školjke i cijelog kupatila uz pomoć domaćih šumećih mirišljavih bombica

skoljka

Prirodno, ekološki čisto, bez kemikalija. Ideja odlično funkcionira, a pripremaju se jednostavno. Koristiti takve bombice je čisto zadovoljstvo. WC školjka je čista, a toalet mirisan.

Za pripremu mirišljavih bombica bit će potrebna soda bikarbona, limuntus (limunska kiselina) i bilo koje eterično ulje. Najbolje je izabrati neko intenzivnijeg mirisa i s antibakterijskim djelovanjem (lavanda, naranča, menta, limun itd). Od pribora vam treba: duboka zdjela, silikonska lopatica (može plastična ili drvena žlica), raspršivači i silikonski kalupi (nije obavezno).

Mirišljave bombice za WC – priprema

Na 1 dio limuntusa potrebno je 2,5 dijela sode bikarbone i 25-30 kapi eteričnog ulja. U ovom primjeru bombice su napravljene od 100 gr limuntusa, 250 gr sode bikarbone i 50 kapi eteričnog ulja naranče. Kao rezultat sam dobila 20 bombica. Provedeno vrijeme – 20 minuta.

U dubokoj zdjeli promiješajte sodu i limuntus. U smjesu dodajte eterično ulje i ponovno dobro promiješajte. U smjesu možete dodati i neku boju u prahu, a možete ostaviti i bezbojne.

U raspršivač naspite vodu, najbolje je koristiti prokuhanu hladnu ili filtriranu vodu.

Sada dolazi ključni momenat. Poprskati smjesu iz raspršivača i promiješati. Ne vlažiti previše! Samo malo. Bolje potrošiti malo više vremena na pripremu, nego sve pokvariti, jer zbog veće količine vode, soda i limuntus će momentalno stupiti u reakciju, smjesa “prokuhati” i od bombica neće biti ništa.

Potrebno je prskati i miješati smjesu desetak puta. Ne treba biti suviše mokra, tek malo navlažena.

U silikonske kalupe žlicom ili rukom (obavezna je rukavica) prebacite pripremljenu smjesu.

Na kraju ćete vrlo jednostavno vaditi iz njih bombice. Ako jače spresujete smjesu u kalupima, bombice će se duže vrijeme otapati u vodi, inače će se brže otapati. Nemojte prepuniti kalupe, napunite ih malo više od polovice, da bi smjesa mogla još malo rasti (ovo govorim iz svog iskustva).

Ne morate koristiti silikonske kalupe, možete staviti rukavice i praviti loptice.

Ostaviti bombice na sobnoj temperaturi da se osuše 3-4 sata.

Čuvajte ih u plastičnoj kutiji ili u staklenoj tegli.

Jednostavno bacite bombicu u WC školjku. Za vrijeme “vrenja”, bombica čisti, osvježava i dezodorira zrak u toaletu.

Rezultat: čista WC školjka i mirisna prostorija.

Bombice možete poredati u kupaonici, vrlo lijepo mirišu (10-15 dana), a kada izgube svoj miris, samo ih ubacite u WC školjku.

Izvor: uspesnazena.com

( LijekiPriroda.com )

Vaš komentar na članak: