27.05.2020 u 11:07 | Kućni savjeti, Zanimljivosti | Komentara:

Ako u svome dvorištu imate problem sa zmijama: Ovo su stvari koje zmije mrze i bježe glavom bez obzira od njih

Ljeto je već uveliko uzelo maha u našim krajevima, krenula je sezona godišnjih mora, ide se na more, a oni koji ne vole more i plaže idu na planine i u prirodu. E u prirodi treba biti posebno oprezan da se ne bi doveli u opasnost od raznih napasti koje gmižu i gamižu. Kao na primjer zmije.

zmije

U ljeto, kada su visoke temperature i povišena razina vlage u vazduhu postoji opasnost od najezde zmija jer zmije uživaju u toplome vremenu sa puno vlage pa koriste svaku zraku sunca da bi izašle iz svojih brloga i sunčale se.

Ako se slučajno u vašoj blizini ili oko vaše kuće nađu zmije postoje načini pomoću kojih ćete se riješiti ovih napasnika.

Zmije u principu bježe od ljudi i izbjegavaju ih ali često dolaze do naseljenih mjesta i ulaze u dvorišta i kuće u potrazi za hranom ili kako bi pronašli hlad uslijed velikih vrućina.

Njihov broj se udvostruči kod toplih dana ili kada su u potrazi za raznim glodavcima. Često, jer se polja posipaju pesticidima, da bi izbjegli otrove dolaze bliže ljudima i njihovim kućama.

Zmijama užasno smeta miris naftalina, pa ako želite zmije što dalje od svoje kuće opskrbite se naftalinom i onda u rasječenu plastičnu flašu, koju ste rasjekli na pola uspite sadržaj naftalina i nakon toga flašu uzdignite na višu poziciju iznad zemlje da bi učinak naftalina na zmije imao veći radijus.

Zmije osjete naftalin i na velikim udaljenostima, i stoga će dio teritorije koja nosi miris naftalina izbjegavati u širokom luku.

Zmije se, kako je poznato, plaše i ježeva, pa ako niste u mogućnost da nabavite pravoga ježa, dovoljno je da u svoje dvorište stavite igračku ježa, ali koja liči na pravog ježa, i zmije će izbjegavati vaše dvorište i kuću.

Izvor: kreacije

Vaš komentar na članak: