02.06.2018 u 16:34 | Voće | Komentara:

Sezona je trešanja! Saznajte dobrobiti ove voćke, ali i zašto ju trebate ISKORISTITI CIJELU

Sezona je trešanja, a ova voćka osim što je prekrasnog izgleda i još slađeg okusa ima razne dobrobiti na naše zdravlje. Trešnje su izvor vitamina A, B1, B2, B3, B6, C i K te minerala kalija, kalcija, željeza, bakra, mangana, magnezija, fosfora i cinka. Sadrže prehrambena vlakna, celulozu, pektin, organske kiseline (jabučnu, limunsku, vinsku) te nešto proteina i ugljikohidrata. Zbog bogatstva antioksidansa trešnje su izvrsni borci protiv slobodnih radikala, koji svojim djelovanjem višestruko štete ljudskom organizmu.

tresnje

Posebno su bogate antocijaninima i proantocijaninima.

Ovi antioksidansi su odlični saveznici u suzbijanju simptoma astme i alergija, a poznati su i kao snažna prirodna protuupalna sredstva.

Potiču proizvodnju kolagena – proteina ključnog za zdravlje kože, kostiju i vezivnog tkiva, prenosi Alternativa-za-vas.

No, znate li kako trebate cjeloviti proizvod iskoristiti? A za to su vam potrebne peteljke trešanja. Naime, napitak od peteljki trešanja odličan je kod upale mokraćnog mjehura i upale bubrega.

Sve što trebate je 2,5 dcl vode i dvije žlice usitnjenih peteljki trešnje. Vodom prelijte usitnjene peteljke trešanja te ostavite da prokuha i lagano kuhajte par minuta. Skuhani napitak ostavite pokriven deset minuta da odstoji te prije konzumacije procijedite. Potrebno je piti topli napitak nakon jela tri puta dnevno. Promjene ćete osjetiti ubrzo.

( LijekiPriroda.com )

Vaš komentar na članak: