03.04.2020 u 18:29 | Zdravlje | Komentara:

Timus ili “Točka sreće” na tijelu: Kada se aktivira, doživjet ćete OVAJ osjećaj!

Postoji u našem tijelu organ o kojem se vrlo malo priča, ali koji s pravom možemo zvati “točkom sreće”. I nije ga potrebno dugo tražiti. To je prsna žlijezda ili timus.

thymus-tap

Timus ili prsna žlijezda (lat. thymus) je organ smješten u prednjem, gornjem dijelu prsnog koša odnosno medijastinuma. Timus je središnji organ imunološkog sustava. Kod novorođenčeta i djece je dobro razvijen, dok poslije puberteta dolazi do njegove involucije i pretvaranja u masno tijelo, piše uspesnazena.com.

Ključeve imunosti u čovjeka drži timus. Ta žlijezda ima važnu ulogu u razvoju za tijelo najvažnijih obrambenih tjelešaca T limfocita i ukupne imunosti, a ujedno je ona ta koja u tijelu najprije počne stariti.

Stručnjaci s područja biologije i imunobiologije trenutno razvijaju metode za, najblaže rečeno, oporavak funkcije prsne žlijezde uz pomoć matičnih stanica. Nakon uočavanja nedovoljne uspješnosti antibiotika i cjepiva kod imuniteta, trenutno znanost polaže ogromne nade u produžetak i kvalitetu života kojeg obećava uspješnost ovog istraživanja timusa!

Kako pronaći točku gdje je timus

Stavite dva sastavljena prsta na jamu na prednjem donjem dijelu vrata, neposredno iznad prsne kosti. To će i biti približno mjesto timusa.

Timus nazivaju i “točkom sreće”. Ova žlijezda pomaže u neutraliziranju negativne energije, jačanju imunološkog sustava i cjelokupnog zdravlja.

Kako aktivirati “točku sreće”:

Blago lupkanje, dodirivanje i lagana masaža ove točke su vrlo su učinkovite metode koje pomažu podizanju vaše energetske vibracije na višu razinu.

Ova žlijezda održava energiju našeg tijela. Zato, kada se u našem energetskom sustavu događa disbalans, baš ta žlijezda može pomoći. Ona je most između mozga i tijela. Za vrijeme stresa žlijezda se smanjuje, što dovodi do smanjivanja životne energije.

Stimulirati prsnu žlijezdu (timus) možete i šakom (samo blago lupkati, ne udarati se jako u prsa). Možete je lupkati ili nježno dirati prstima, masirati. Radite to u trajanju od približno 20-30 sekundi i pri tome duboko dišite. Naravno, možete izgovarati i neku pozitivnu afirmaciju u tom trenutku.

Saznat ćete kada se vaša “točka sreće» aktivirala «- imat ćete osjećaj da vam prolaze trnci po tijelu i imat ćete osjećaj radosti i sreće. Može proći određeno vrijeme dok ne osjetite nešto. Radite ovakvu vježbu svaki dan i sigurno ćete doživjeti njezinu učinkovitost.

Ako imate česte napade panike, anksioznosti, stresa – radite to nekoliko puta dnevno i bit ćete u mogućnosti povratiti svoju životnu ravnotežu.

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: