01.04.2018 u 10:33 | Recepti, Zdravlje | Komentara:

Mljevena paprika: Momentalno zaustavlja krvarenje, ublažava upale, liječi čir i čuva srce!

Ako ste se posjekli, jedan od najboljih lijekova za smanjenje krvarenja je vjerovali ili ne: mljevena paprika! Mljevena paprika se može primijeniti na otvorene rane ili čak uzimati oralno, da zaustavi krvarenje.

paprika-crvena

Krvarenje iz nosa, duboke posjekotine, čak arterijsko šikljanje će prestati u roku od sekunde. Mljevena paprika omogućava da se posjekotine zatvore brzo tako da ćete zadržati krv u svom tijelu, gdje mu je i mjesto.

Kako zaustaviti krv mljevenom paprikom za samo 10 sekundi
:

  • Samo posuti prah organske mljevene paprike na posjekotinu ili ogrebotinu i ona će da zaustavi krvarenje. Suprotno onome što možda mislite, ne peče, piše “Femina“.
  • Sloj mljevene paprike obavijen oko rane će obezbijediti sigurno zarastanje i često neće ostaviti ni ožiljak!
  • Također, možete zaustaviti krvarenje na unutrašnjim ranama ispijanjem tople vode pomješane sa kašičicom mljevene paprike.

Evo citata iz knjige „Škola prirodnog lečenja“ pokojnog travara dr Džona Kristofera:

“… Stavite kašičicu mljevene paprike u čašu vrele vode, popijte je i dok izbrojite do deset, krvarenje će prestati. Umjesto da se sav taj pritisak centralizuje, on se izjednačio, a koagulacija postaje brža. Bez obzira na to da li je krvarenje unutrašnje ili spoljašnje, oralno konzumiranje kašičice mljevene paprike u čaši vruće vode će brzo prestati. ”

Ostale zdravstvene prednosti mljevene paprike:

Mljevena paprika je bogata kapsaicinima. Biber, također, sadrži vitamin C, vitamin B6, vitamin E, kalijum, mangan, i flavonoid (koji daju ljutinu njenim antioksidantnim sposobnostima).

Bol i zapaljenje

Mljevena paprika je odlična za ublažavanje bola kod upale. Radi na principu iscrpljivanja neurotransmitera pod nazivom supstanca P, čime dezintegriše nerve koji daju signale bola. Dobra je kod upale mišića, bolova u leđima, ukočen vrat i drugih bolova.

Korisna za krvne ugruške

Mljevena paprika, također, pomaže smanjenju ateroskleroze, podstiče fibrinolitičku aktivnost i spriječava faktore koji su doveli do formiranja tromba, od kojih svi mogu pomoći u smanjenju šanse od srčanog udara.

Pomaže u liječenju čira

Mljevena paprika, također, pomaže u liječenju čira peristaltičkim kretanjem crijeva. Ljuta paprika je, također, odlična za stomak i crijevni trakt. Ona stimuliše peristaltično kretanje crijeva i pomaže u asimilaciji i eliminaciji.

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: