13.07.2018 u 16:32 | Recepti, Zdravlje | Komentara:

Kako prirodno ukloniti bradavice sa bilo kojeg dijela tijela?

Bradavice su izrasline koje se mogu pojaviti bilo gdje na tijelu. Ipak, bradavice na rukama i bradavice na vratu su najčešće. Obzirom da nam smetaju tokom svakodnevnih aktivnosti, ili zbog estetskog izgleda, svi ih želimo ukloniti. Evo kako prirodno ukloniti bradavice.

kako-prirodno-ukloniti-bradavice-mlijeko-zelene-smokve-1

Kako prirodno ukloniti bradavice

Za bezbolno uklanjanje bradavica potrebno je strpljenje, ali, i neka od navedenih metoda iz nastavku teksta. Bradavice uzrokuje HPV (Humani Papiloma Virus) koji je do sada poznat u preko 250 različitih vrsta, zato ne možemo očekivati čarobno instant rješenje iz prirode. Ako odabrana metoda nema rezultate, nemojte odustajati, probajte sa nekom drugom.

Kako prirodno ukloniti bradavice na vratu

Kako biste uklonili bradavice na vratu sve što vam je potrebno jeste jabučni ocat i flasteri. Najbolje je koristiti male flastere, koji u sredini imaju vatu, a okolo vate ljepilo. Prije nego što počnete sa tretmanom vrlo je bitno da je površina tijela oko viseće bradavice koju želimo ukloniti čista i suha. Ako je koža vlažna jabučni ocat će biti razblažen, i neće imati željeni efekat.

Nakapajte par kapi jabučnog octa na flaster, zaljepite na bradavicu i držite do narednog kupanja, zatim stavite novi flaster. Proces ponavljajte svaki dan dok bradavica ne otpadne. Rezultati su vidljivi najčešće za dva do tri dana, kada fibrom, ili bradavice na vratu počinju mjenjati boju. Ovu metodu pogledajte u videu kako prirodno ukloniti bradavice na vratu.

Kako prirodno ukloniti bradavice na rukama

Često prvo imamo bradavice na rukama, a među stare prirodne lijekove koji uklanjanju bradavice spada i biljka rosopas. Rosopas (Chelidonium majus), koja se inače poput korova razmnožava po našim vrtovima, je poznata kao prirodni lijek protiv bakterija i virusa, još iz davnina. Naime, otkinete li jednu od mnogobrojnih stabljika (preporučljivo pri korijenu, jer ima najviše soka) primijetit ćete sok narančaste boje.

Upravo je taj sok je odličan za uklanjanje bradavica na ruci. Par kapi se utrlja u bradavicu bar dva puta na dan i zamota flasterom. Nakon tjedan dana upornog mazanja bradavica se suši i otpadne. Rosopas je dobar za bradavice na rukama, ali možete ga koristiti bilo gdje.

Bradavice po tijelu možete ukloniti i uz pomoć zelenog smokvinog ploda (kad se otkine smokva s grane curi mlijeko). Samo otkinite smokvu dok je još zelena i sa peteljkom mažite po bradavici. Za nekoliko dana bradavice bi se trebale povući.

Postoje još mnoge prirodne metode za uklanjanje bradavica, ali nešto više o njima pročitajte u članku uklanjanje bradavica uz pomoć prirodnih preparata. A ovdje u nastavku pročitajte još jedan, ali ne toliko prirodan način za uklanjanje bradavica.

Kako najlakše ukloniti bradavice po rukama spaljivanjem

Kroz tanku ljepenku probijte rupu veličine bradavice na rukama tako da ostala koža oko bradavice bude zaštićena od vatre. Iznad tako zaštićene bradavice, upali se kocka šećera tako da vrela otopin šećera pada direktno na bradavicu.

Za vrijeme ove operacije osjetiti ćete blagu bol, ali će bradavica sve više tamniti, i na kraju kao rezultat za nekoliko dana bradavica će sama otpasti. Ovu metodu ne pokušavajte ako niste sigurni da li je riječ o bradavici, ili ako smatrate da niste vješti sa ovim procesom.

Izvor: narodnilijek

Vaš komentar na članak: