13.07.2018 u 11:15 | Biljke, Recepti, Zdravlje | Komentara:

Dvije kašike dnevno! Liječi migrenu, žuč, jetru, poremećaj sna (RECEPT)

Kopriva je najbolji prečišćivač krvi i najbolja lijekovita biljka za formiranje krvi. Ima pozitivan uticaj na gušteraču i smanjuje smanjuje sadržaj šećera u krvi. Ova biljka takođe liječi bolesti i upalu urinarnog trakta i bolesti zadržavanja urina.

kopriva

Naročito se preporučuje na proljeće. Ova biljka predstavlja odličan diuretik, sredstvo koje sprečava anemiju. Lišće koprive je izvor vitamina A, B, D, E i K, minerala (kalcijum, mangan, gvožđe, kalijum, cink, magnezijum i bakar), enzima, hlorofila.

Kako napraviti lijek koji prečišćava krv i riješava se svih bolesti:

Sastojci:

  • 1kg lišća koprive
  • 2 limuna
  • 2 jabuke
  • pola kilograma meda ili žutog organskog nerafinisanog šećera
  • želatin, najbolje pektin

Metod pripreme:

Pomješajte koprivu i jabuke. Sastojke zajedno sa dva limuna ubacite u blender i miksujte dok ne dobijete meku smjesu.

Dodajte med i želatin, u zavisnosti od težine i uputstava. Dok je mješavina topla ubacite je u tople i sterilne tegle. Svaki dan konzumirajte dvije kašike prije obroka.

Kopriva je najbolji način da prečistite i poboljšate svoju krvnu sliku. Ima pozitivan efekat na pankreas i pomaže prilikom snižavanja šećera u krvi. Ona takođe može tretirati infekcije urinarnog trakta i stimulisati rad crijevne flore. Kopriva se takođe koristi za tretiranje jetre i žučne kese, poremećaja sna, tumora u jetri, stomačnih grčeva, čireva, plućnih bolesti, itd. Takođe je vrlo korisna kod virusnih i bakterijskih infekcija.

Ukoliko nemate dovoljno gvožđa u krvi i osjećate se stalno umorno, kopriva je tačno ono što vam treba! Ona sadrži dosta gvožđa i uspješno tretira anemiju. Nakon nekog perioda korišćenja koprive, pucaćete od zdravlja i energije.

Na žalost, u današnjem društvu ljudi ignorišu ovu biljku i previše često koriste analgetike.

Izvor: webtribune

loading...

Vaš komentar na članak: