08.05.2018 u 17:39 | Zanimljivosti | Komentara:

OVA DOMAĆA SREDSTVA TJERAJU KRPELJE KAO OD ŠALE: Zaštite se na vrijeme od malih napasti i spriječite zarazu!

Vrijeme je za idealno za šetnju u prirodi, ali svakako bitno se zaštiti od malih napasti….

krpelj

Kako bi se zaštitili od krpelja i bolesti koje zaraženi krpelji prenose, mnogi biraju prirodna rješenja za zaštitu – ponekad je dovoljno da pojedete malo bijelog luka prije nego što izađete u prirodu.

Bijeli luk je jedan od najboljih rješenja. Dovoljno je da pojedete malo bijelog luka pre nego što odete u prirodu jer bijeli luk krpelji nikako “ne vole”. Ako imate psa, takođe mu možete u hranu staviti malo bijelog luka i tako zaštititi i svoje najdraže četvoronožne ljubimce od ovih napasnika.

Ako vam bijeli luk nikako nije po volji, ovo su ostali prirodni sastojci koje možete da upotrijebite:

Eterično ulje čajevca

Ulje čajevca je jedno od najpoznatijih prirodnih ulja koje se koristi za zaštitu od insekata, dezinfekciju i zaštitu kože od virusa i bakterija. Pomješajte ga sa malo vode i nanesite na kožu.

Ulje nima

Zbog svog bogatog nutritivnog sastava i snažnog protivupalnog, antivirusnog i antiparazitnog djelovanja štiti od krpelja, a djeluje i kao tretman za kožne infekcije i dezinfekciju rana. Nakapajte nekoliko kapi ulja na kožu, utrljajte i dobićete domaći repelent protiv krpelja.

List oraha, karanfilić i medicinski alkohol

U čistu, veću teglu dodajte pola litre medicinskog alkohola, pet do šest svežih listova oraha i 100 g karanfilića. Pustite da mešavina odstoji četiri dana, uz povremeno mešanje. Nakon toga izvadite listove i karanfiliće i dodajte po želji nekoliko kapi eteričnog ulja (najbolje ulje lavande koje prirodno tera komarce). Mešavinom ulja namažite kožu.

Izvor: vecernji

Vaš komentar na članak: