14.11.2018 u 18:03 | Zanimljivosti | Komentara:

”Loša djeca dolaze od lošeg roditeljstva”: Ovo su znakovi loših roditelja! Jeste li vi jedan od njih?

Koliko često ste čuli da loša djeca dolaze od loših roditelja ? Činjenica je da postoji nekoliko znakova lošeg roditeljstva.U stvarnom svijetu naša djela govore glasnije od riječi.Stav, pogled, ciljevi i perspektiva djeteta u velikoj mjeri zavise od toga šta saznaju od svojih roditelja.

rod1telji

1.Ako vas dijete namjerno uznemirava, to je zato što niste dovoljno fizički nježni.

2.Ako vaše dijete laže,to znači da ste pregrubo reagovali u prošlosti kada su napravili grešku.

3.Ako vaše dijete ima nisko samopouzdanje,to je zato što ih savjetujete više nego što ih ohrabrujete.

4.Ako se vaše dijete ne zauzima za sebe, to je zato što ste ih disciplinovali redovno u javnosti.Ne biste trebali raditi tako čak ni pred rođacima, prijateljima ili porodicom.

5.Ako sve kupujete za vašu djecu, a oni i dalje uzimaju stvari od drugih, to je zato što ih ne puštate da oni sami biraju.

6.Ako je vaše dijete kukavica, to je zato što ste im previše pomagali.Nemojte uklanjati svaku prepreku na njihovom putu.

7.Ako je vaše dijete ljubomorno, razlog bi mogao biti taj što ih poredite sa drugima.

8.Ako se vaše dijete brzo naljuti, razlog bi mogao biti to što ih ne hvalite dovoljno.Dobijaju pažnju samo kada se loše ponašaju.

9.Ako vaše dijete ne poštuje osjećanja drugih, razlog bi mogao biti taj što im dajete naredbu da ne daju važnost osjećajima durgih.

10.Ako se vaše dijete ponaša nepristojno, naučilo je to od roditelja ili drugih koji žive s njim.

Roditeljstvo nije samo još jedan posao, to je cjeloživotna posvećenost.I uz raspored svakodnevnog života, lako je pasti u uobičajeno ponašanje.Nažalost, neke od ovih navika su kontraproduktivne.Zapamtite ove simptome, kao i savjete za njihovo kršenje.

Izvor: novipocetak

Vaš komentar na članak: