21.03.2020 u 19:04 | Zanimljivosti | Komentara:

Dr Branimir Nestorović otkriva da li ćemo na ljeto moći bilo gdje da putujemo

Čini se da je našem narodu teže od kućne izolacije, teže pala zabrana putovanja. Podsjetimo, turističke agencije su otkazale sva putovanja do 15. maja, a aranžmani za ljeto su i dalje neizvjesni.

more_pixabay

Ipak, pulmolog dr Branimir Nestorović nam je objasnio šta možemo da očekujemo do ljeta i zašto, ako korona virus i dalje bude prisutan, ne možemo očekivati pojavu nove epidemije, piše Telegraf.rs.

Njegove prognoze su pozitivne

Kad se završi epidemija to će značiti da je 70 odsto ljudi već bilo inficirano, pa se veći broj neće zaraziti. Jedan deo neće imati imunitet na korona virus, pa će možda imati neku blažu kliničku sliku, a to je sasvim dovoljno da može da se putuje. Mislim ne može biti više nikakve velike epidemije. Može da bude sporadičnih slučajeva, ali epidemije na leto, ne.

Direktor Jute Aleksandar Seničić za “Telegraf” kaže da je još rano pričati o ljetnjoj sezoni.

- Početkom maja imaćemo neke bolje instrukcije vezane za leto. Za sada je stav da se letnji aranžmani realizuju u skladu sa ugovorima koji su potpisani, a mi ćemo u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije i nadležnih ministarstava pratiti situaciju i izaći sa nekim zvaničnim stavom – ističe za “Telegraf” direktor Jute Aleksandar Seničić.

Dakle, do početka, ako ne i sredine maja nema razloga da za otkazivanjem tih aranžmana.

( LijekiPriroda.com )

Vaš komentar na članak: