07.12.2018 u 6:44 | Zanimljivosti | Komentara:

7 stvari koje nikad ne bi treba učiniti čim se probudiš

Onako kako započnete jutro, obično tako cijeli dan i bude. Ako jutro započnete bez energije i vaš dan bude neproduktivan možda ste počinili jednu od 7 čestih jutarnjih pogrešaka. Danas će vam Zdrava i Sretna otkriti koje su to pogreške i pokušajte ih izbjeći koliko je god moguće.

glavna-budjenje-660x328

NE ODGAĐAJTE ALARM ZA BUĐENJE

Stručnjaci za spavanje, kažu da odgoda alarma nije dobra ideja. Istina je da svaki put kada odgodite alarm, pa i na 5 minuta, unosite novi ciklus spavanja koji nećete moći završiti. Dakle, kada se probudite, osjećat ćete se vrlo umorno i lijeno.

NE USTAJTE ODMAH IZ KREVETA, POSEBNO NE SKLUPČANI

Kada se probudite, protegnite i noge i ruke, nasmiješite se, dišite dok još ležite u krevetu. Što se više protegnete, više ćete imati samopouzdanja i bit ćete sretniji tijekom dana. Oni koji se bude uvijeni poput mačke imaju tendenciju za više stresa i pospani su.

NIKADA NE PROVJERAVAJTE SVOJE MAILOVE I NE ČITAJTE VIJESTI ČIM OTVORITE UJUTRO OČI

Provjera e-mailova, čim ustanete, vas odvraća od važnih zadataka koje morate obaviti. Usredotočite se na proizvodne radnje umjesto da bezglavo provjeravate svoj inbox. Danas nažalost čitamo i gledamo samo loše vijesti na portalima, zašto tako počinjete svoj dan, koji je ionako dar i blagoslov jer ste se probudili.

NAMJESTITE SVOJ KREVET

Možda se čini besmislenim, ali namještanjem kreveta i zatezanje plahti, je rutina koja će biti povezana s povećanjem produktivnosti za ostatak dana. Osim toga, ovaj važan običaj je prvi korak kako bi i druge dobre navike mogli staviti u svoj jutarnji ritual.

IZBJEGAVAJTE KAVU ČIM SE PROBUDITE
Ako ste jedna od onih ljudi koji piju kavu u jutro da se razbude, vrijeme je da ponovno razmotrimo tu naviku. Između 8 i 9 sati ujutro, naše tijelo proizvodi velike količine energije za regulaciju hormona kortizola. Ako pijete kavu prije 9:30, vaše tijelo će smanjiti proizvodnju kortizola i imat ćete manje energije.

NEMOJTE SE PROBUDITI U MRAKU

Unutarnji sat u našem tijelu je osjetljiv na svjetlo i tamu. Ako se probudite u uvjetima slabog osvjetljenja, vaš mozak može biti zbunjen i mogli bi ponovno osjetiti pospanost. Ostavite malo otvorene tamne zastore, ne spuštajte potpuno rolete i ako je još uvijek vani tamno kad se probudite, samo uključite jako svjetlo.

NAVIKE SU SVE

Prema nekim znanstvenicima, vaša snaga volje je ograničena, a ako ju provedete na rad nekih malih stvari za produljenje jutra, imat ćete manje energije tijekom dana. Usredotočite se ustajanje, na oblačenje, spremanje, nemojte kasniti – sve to kao neki “automatskom način rada” u jutarnjim satima, tako ćete spremiti rezerve snage volje za ostatak dana.

Izvor: zdravaisretna

Vaš komentar na članak: