26.06.2018 u 9:41 | Ljepota, Recepti | Komentara:

Poslije OVOGA MITESERI sami ispadaju iz pora!

Na internetu se pojavila nova metoda uklanjanja mitesera, i slike djeluju više nego obećavajuće!

Korisnica Redita postavila je fotografiju na kojoj se vidi šta se dešava nakon postupka

Korisnica Redita postavila je fotografiju na kojoj se vidi šta se dešava nakon postupka

Vjerovali ili ne, ovo što vidite na slici su izvučeni miteseri. A sve to postignuto je metodom od samo tri koraka.

Radi se o triku kojim se smanjuju pore, a na površinu izvlači prljavština. Sve je počelo na Reditu, a postupak je prilično jednostavan. Počinje se sa čistačem na bazi ulja. Kada se utrlja u lice i ukloni ostatak, na lice se stavlja glinena maska. Sljedeće je druga tura uljanog čistača koja treba da se duže i snažnije utrljava u lice.

Nakon toga, kažu da miteseri sami izlaze, a vi ostajete sa čistom kožom i suženim porama.

Ipak, ljudi sa osjetljivom kožom treba da vrlo oprezno pristupe ovoj metodi jer kombinacija gline (koja ume da bude isušujuća) i jakog pilinga može da iziritira kožu.

Maska od gline

Ovo je klasičan način, i vjerovatno najpopularniji kako širom svijeta, tako i kod nas. Blato ili glinu možete pronaći u svim prodavnicama zdrave hrane, i danas je izbor ogroman. Neke maske se kupuju u obliku blata, dok se druge nabavljaju u opliku praška, koji je praktičan jer ne može da mu istekne rok trajanja. Jednostavno ih pomješate sa vodom, i nanesete na čisto lice. Blatne maske su napravljene tako da odstranjuju prljavštinu i višak masnoće sa kože.

miteseri

- Kada operete lice nakon maske, sa maskom odlaze i sve bakterije i mrtve ćelije kože. Zato ćemo danas da napravimo našu sopstvenu blatnu masku, koristeći glinu u prahu i vodu – savjetuje Dejzi, ljepotica koja ima milione pratilaca na svom blogu i Instagramu.

Iako ona uglavnom koristi samo običnu vodu sa česme, naglašava da po želji možete da doate jabukovo sirće, koje pomaže kod akni, ili limunovu vodu, ružinu vodu… Kada ste sve pomješali, nanesite masku na lice, i ostavite da se osuši. Dejzi predlaže da u međuvremenu na oči stavite kesice od zelenog čaja i da uživate.

Kako ide postupak?

1. Očistite lice uljanim čistačem.

2. Nanesite glinenu masku i ostavite barem 10 minuta pa sperite.

3. Ponovo nanesite uljani čistač i žestoko ga utrljajte u lice, a miteseri će nestati.

Izvor: zena

Vaš komentar na članak: