16.05.2018 u 17:13 | Ljepota | Komentara:

NIJEDNA ŽENA NE ŽELI DA OVOG LJETA OVAKO IZGLEDA NA PLAŽI: Napadnite celulit ovom HIT METODOM

Čini se da je celulit jedan od onih problema koji mnoge žene danas imaju. Obzirom da se o celulitu neprestano govori i piše u medijima, pretpostavljamo da još uvijek nije pronađeno rješenje za ovaj problem.

uklanjanje-celulita

Većina izvora se slaže da se problem celulita javlja uslijed neravnoteže u vezivnom tkivu i masti u tijelu čovjeka. Na ovo utječu hormoni, ishrana, načim života, ali i genetika.

Iako su žene koje imaju prokomjernu tjelesnu težinu više izložene ovom problemu i mršavice se također suočavaju sa pojavom celulita.

Mi vam u nastavku donosimo nekoliko savjeta kako da se riješite celulita priordnim putem. Vrijedi pokušati, zar ne?

Suho četkanje

Pomaže u stimulaciji krvnog i limfnog toka u tijelu. Suho četkanje otvara pore na koži. Ovaj postupak trebali biste ponavljati svakog dana, čak i dva puta dnevno.

Vaša koža treba da bude suha, tako da bi bilo idealno da ovaj postupak uradite neposredno prije samog tuširanja.

Mali podsjetnik: Nemojte da vam četka bude vlažna i izbjegavajte kružne pokrete.

Konzumirajte želatin

Želatin podržava rast kose i noktiju, dobar je za zglobove i može pomoći u opravaku zglobova. No, također pomaže u zatezanju opuštene kože, a pomaže i u uklanjaju celulita.

Jedna teorija je da je smanjenje želatinih namirnica u našoj ishrani dovelo do povećanja celulita.

Miofacijalna masaža

Jedna teorija je da se celulit formira u površnoj fasciji, sloju vezivnog tkiva ispod kože koja sadrži masne ćelije.

Neki terapeuti su u mogućnosti da izvode tip masaže nazvanu miofascijalna masaža ili miofascialno oslobađanje, što olakšava ovaj sloj vezivnog tkiva i može očigledno pomoći i kod nekih vrsta problema u mišićima i zglobovima koji su povezani sa disbalansima u fasciji.

Piling kafom

Piling kafom može biti jako koristan u smanjenju celulita. Ovo je recept za piling koji možete pripremiti u svojoj kući.

Potrebno je:

- talog od kafe
- 3 kašike običnog šećera ili smeđi šećer
- 2-3 lista kašike kokosovog ulja

Šta uraditi:

Kombinujte sastojke da biste stvorili konzistenciju u vidu paste (primjetite da će se očvršćavati kada se ohladi ako koristite nerafinirano kokosovo ulje). Čuvati u staklenoj posudi.

Kako koristiti?

Masirajte kožu nekoliko minuta i zatim isperite. Koristite 2-3 puta sedmično. Rezultati bi trebali biti vidljivi u roku od nekoliko sedmica.

Balans hormona

Mnogi izvori se slažu da hormoni igraju veliku ulogu u formiranju celulita i da rad na pravilnom hormonskom balansu može pomoći u smanjenju celulita.

Izaberite neku od prirodnih metoda i odmah napadnite celulite. Vjerujemo da ne želite biti nezadovljne svojim tijelom ovog ljeta.

Izvor: novi

Vaš komentar na članak: