06.12.2018 u 11:52 | Ljepota, Recepti | Komentara:

Maska od riže za lice mlađe i do 10 godina

Koristite ovo jednom tjedno kako bi vaš lice izgledalo 10 godina mlađe

piling-s-rizom

Većina ljudi koji žele izgledati mlađe često će ići na ekstremne pothvate kako bi ostvarili taj učinak. Zato naše čitateljice imaju sreću. Više ne morate ići u lude krajnosti kao bi izgledati 10 godina mlađe, jer riža može učiniti trik za vas.

Prednosti ljepote riže

Riža je dugo povezana sa zdravom prehranom, međutim, riža vam također može pružiti ljepotu koju možda niste ostvarili ni znali do sada. Riža ima antioksidans za koji se zna da smanjuje pojavu bora i usporava proces starenja. Riža u prahu se također koristi u nekim azijskim kulturama, liječi iritacije kože i koristi se za liječenje akni.

Maska od riže

Ne brinite, nećete koristiti cijela zrna riže i ožbukati lice kako bi se iskoristile prednosti rižine maske. Umjesto toga, koristit ćete vodu od riže koja je tekući nusproizvod skuhane riže. Kuhanje traje dok riža ne omekša u potpunosti.

Donosimo vam tradicionalni japanski rižina – maska recept: staviti u lonac dvije do tri žlice riže i kuhajte dok riža ne omekša. Ocijedite rižu pazeći da se zadrži tekućinu za kuhanje ( ne bacajte tu vodu jer će vam ona na kraju trebati). U hladnoj vodi, operite kuhanu rižu. Uklonite rižu, a vodi od kuhane riže dodajte jednu žlicu mlijeka i jednu žlicu meda. Nakon što se ova mješavina poveže, primjenjuju se na vaš čisti vrat i lice. Nakon 30 minuta, isperite lice onom vodom u kjoj se prvobitno kuhala riža.

Rezultat

Imat ćete nježniju kožu i smanjit ćete čimbenike starenje i dobiti fine linije. Ton kože će dobiti više vlage. Vaša koža će postati još sjajnija, svjetlija i još mlađa. Rezultati korištenja rižine maske jednom tjedno za kratko vrijeme dobit ćete čudesan osjećaj na licu.

Neka ova rižina maska uđe u vašu rutinu uljepšavanja i vrlo brzo ćete zaboraviti na neke druge metode usporavanja starenja.

Izvor: zdravaisretna

Vaš komentar na članak: