04.04.2018 u 12:26 | Kućni savjeti, Zanimljivosti | Komentara:

Trik za farbanje jaja pjenom za brijanje zaludio je milione – i vas će!

Standardno farbanje jaja zna da bude prilično zahtjevno i dosadno – a da ne pričamo o mogućnosti da vam sva jaja popucaju prilikom farbanja u vreloj vodi! S druge strane, jednobojna uskršnja jaja su totalno monotona, i zato je internet poludio za trikom sa pjenom za brijanje pomoću kog možete da dobijete jaja u svim bojama duge.

farbanje-jaja-2

Jutjub video koji ima preko dva miliona pregleda zaludio je svijet zahvaljujući sjajnom triku sa pjenom za brijanje. Naime, ako riješite da na ovaj način ofarbate jaja za Uskrs, ne samo da neće biti potrebe da kuvate jaja sa bojom, već ćete dobiti ubjedljivo najzanimljiviji dezen – tako da ćete sve oduševiti.

Zanimljivo je da isti trik funkcioniše i sa šlagom ili umućenom slatkom pavlakom, pa tako ne morate da koristite hemiju (koja se nalazi u pjeni za prijanje).

Potrebno je:

- pjena ili umućen šlag

- različite boje za hranu (tečne)

- činija

- dvije kašičice ili štapića

- bijela skuvana jaja

farbanje-jaja-3

Priprema:

Pjenu ili šlag sipajte u činiju, optimalno u neku plastičnu ili aluminijumsku koju poslije možete da bacite. Dodajte po nekoliko kapi različitih boja za hranu, pa pomoću štapića ili kašičica sve izmješajte tako da se dobije dezen nalik na raznobojni mermer.

Sve što vam sada ostaje jeste da jaja umačete jedno po jedno tako da pokupe razne boje sa svih strana, a onda ih ostavite da stoje na papirnom ubrusu oko 20 minuta (što duže, to bolje). Na kraju pažljivo ubrusom skinite pjenu, bez trljanja, a na jajima će ostati boja – i to takva da će jaja izgledati kao su upravo stigla iz magične zemlje jednoroga i vila!

Ako vam fali insipacija za farbanje jaja, pogledajte šta sve možete da napravite ove godine:

Pogledajte kako jednostavno možete da napravite raznobojna jaja.

Izvor: 24sata

Vaš komentar na članak: