27.07.2020 u 7:05 | Kućni savjeti | Komentara:

Odlična zamjena za skupi omekšivač: 3 puta jeftinije, skida sve fleke i neprijatne mirise sa odjeće!

Da bi vaše rublje bilo kristalno čisto i imalo svjež miris, ne morate da koristite (skupe) deterdžente i omekšivače koji su puni hemikalija. Najbolji pomagač u pranju veša može vam biti obično alkoholno sirće!

people-3164442_1280

Već je dobro poznato da alkoholno sirće može da zamijeni omekšivač za veš, jer uklanja fleke, a ne ostavlja miris sirćeta na vešu, ali njegova primjena u pranju rublja je puno šira. Za razliku od uobičajenih deterdženata i omekšivača, alkoholno sirće je prirodno sredstvo za čišćenje, a i znatno jeftinije.

Donosimo 8 razloga zašto bi alkoholno sirće trebalo da postane vaš glavni saveznik kod pranja odjeće i donjeg veša:

1. Pola šoljice alkoholnog sirćeta izlijte na veš prije nego što ga stavite u mašinu. Sirće će zaštititi boju odjeće, povećati efekat deterdženta i spriječiti da na odjeći nakon pranja ostanu ostaci deterdženta.

2. Koristite alkoholno sirće umjesto omekšivača za veš. Sipajte ga u odjeljak za omekšivač i sirće će posao omekšivača odraditi još bolje, jer će rublje biti mekše, a okolina čistija.

3. Kiselina u alkoholnom sirćetu uspješno će ukloniti mrlje od dezodoransa i tragove znoja sa bijele odjeće.

4. Alkoholno sirće neutrališe neprijatne mirise na odjeći, što znači da će bez problema ukloniti i miris dima sa nje.

5. Sa nekih vrsta tkanina vrlo je teško ukloniti životinjske dlake, ali i tu pomaže alkoholno sirće. Jednostavno ga dodajte u mašinu i dlake će nestati.

6. Ako koristite alkoholno sirće pri pranju veša, takođe ćete spriječiti statički elektricitet kod odjeće.

7. Vešu koji perete na ruke dodajte 6 kašika alkoholnog sirćeta i ostavite da stoji pola sata. Na ovaj način možete da perete i donji veš i kupaće kostime.

8. Alkoholnim sirćetom možete da očistite i samu mašinu. Sirće će ukloniti sve nečistoće kao i tragove kamenca i buđi.

Izvor: zadovoljna

Vaš komentar na članak: