24.06.2020 u 6:09 | Kako smršati | Komentara:

Tanja je imala skoro 100 kg: Ovime je zamijenila brzu hranu i šećer i postigla nevjerovatnu transformaciju

“20 dana pila sam samo đus i krenula da se topim. Krvnu sliku sam radila jednom i bila je odlična. Prvih sedam dana imala sam strašnu psihičku krizu”

smrsala-v

- Oduvek sam bila buckasta, čak i kao mala. To su vam ona dečica sa stomačićima koju neretko štipkate za obraščiće jer su vam slatki. Ta mala slatka deca odrastu i, ako su obuzeta nekakvim intelektualnim ili bilo kakvim drugim radom, stvore svoj svet u kom ne vide kako izgledaju. Odnosno, prihvate to kao normalno. Imala sam nekoliko puta oscilacije u kilaži. Kao devojka držala sam se norme između 65 i 70 kilograma. Osećala sam se dobro i umela sam to da nosim – započela je svoju piču za “Telegraf.rs” Tanja Milanović.

- Na treći porođaj otišla sam sa 106 kila. Kad sam se porodila, naglo sam izgubila nekoliko kilograma, a onda ponovo krenula da ih, bukvalno, tovarim na sebe – jedući noću. Neko bi rekao iscrpljenost, ja bih rekla bahatost prema sopstvenom telu – priča ona.

- Bila sam razmaženo naviknuta da ugađam sebi i nisam jela ono što je dobro. Gutala sam pice, enormne količine slatkiša, čipseva i svega onog što i mršavi ljudi jedu. S tom razlikom što sam ja to tamanila svakodnevno, a oni ponekad. Na portalima za dostavu hrane postala sam broznani član. Možete li zamisliti kakav je to poraz nad sopstvenim slobodnim vremenom – kaže nam Tanja.

- Jednog jutra sam se probudila i, dok sam pila svoju prvu jutarnju kafu i dok su ptičice na selu u srcu Šumadije cvrkutale oko moje glave, osetila sam bubnjanje u ušima. To je bio ogroman broj bubnjeva koji su lupali u mojim ušima još pre sedam sati ujutru. Znači, pritisak!

- Rekoh sebi nećeš, vala, debela! I kupila sam sve namirnice za đus i krenula u avanturu – priseća se Tanja momenta kada je presekla sa starim navikama.

- Pijenje zelenog đusa osmislio je Australijanac Džo Kros, koji je snimio i dokumentarac o sebi pod nazivom Fat, Sick and Nearly Dead. Pod budnim nadzorom doktora pio je đus 60 dana. Da, samo đus! Rešio se gojaznosti i autoimune bolesti koju je imao. Za film mi je rekao brat pre nekoliko godina i psihički sam se spremala za ovaj izazov jer sam znala šta me čeka. 20 dana pila sam samo đus i krenula da se topim. Krvnu sliku sam radila jednom i bila je odlična. Prvih sedam dana imala sam strašnu psihičku krizu. Pogotovo kad sam spremala hranu i hranila decu.

- Moj muž izgleda odlično zahvaljujući tome što pažljivo bira šta jede (da, i ranije sam spremala zdravu hranu i njemu i deci, ali je nisam jela) i bavi se sportom ceo život. Dao mi je podršku u kriznom periodu i tri dana bio na đusu sa mnom – kaže Tanja.

- Pomogao mi je da uvidim šta znači kad mršav čovek sa stanovišta debelog čoveka ima pet kila viška i to želi da skine. Bože, pa ja ne primetim 40 kila kad nabacim na sebe kao džak cementa, pa mi prosto bude neverovatno kad neko oseti da mu i kilogram više smeta. Uz podršku supruga imala sam i neverovatnu podršku rođenog brata, koji me je bodrio tokom tri nedelje. Zvučim kao misica koja se zahvaljuje i želi mir u svetu, ali ne smem da zaboravim podršku svojih roditelja, muževih roditelja i svojih prijatelja – rekla je.

- Đus sam pila svaki čas, a nikad nije prošlo duže od dva sata između soka kako šećer ne bi pao. Cedila sam đumbir, limum, zelene jabuke, kelj, krastavac, stabljike celera i listiće nane. Pila sam dnevno minimum dva litra đusa. I vodu, naravno. Kada su prošle tri nedelje, počela sam pomalo da jedem.

- Najpre samo sirovu hranu, a zatim i sir, ponekad kiselo mleko i ostale namirnice. Ribu jedem često, a nisam je jela godinama iako moj muž redovno posti jer mu takav način ishrane odgovara – kaže Tanja.

- Danas mogu da prekrstim noge bez potkočivanja i podupiranja. Nekome je to ništa. Mogu, recimo, kolenima da dodirnem bradu. Kakva sam ja gimnastičarka sa 80 kila – šali se Tanja.

Izvor: telegraf

Vaš komentar na članak: