01.12.2018 u 16:06 | Kako smršati | Komentara:

Želite da smršate, a nemate mnogo vremena. Pripremite ovaj napitak za 2 minuta

Ako imate višak kilograma i oslabljen imunitet, pomoću ovog napitka možete da ubijete dvije muhe jednim udarcem. Saznajte o čemu se radi

salo-trbuh-glavna

Ovo je prava kombinacija za detoksikaciju organizma. Ubrzaće vam metabolizam i ojačati imunitet. Ako hoćete da se oslobodite masnih naslaga, ovo je pravi put jer je potpuno prirodan. Mješavina ovih nekoliko lako dostupnih sastojaka na vaše će tijelo djelovati izuzetno revitalizirajuće.

Sve dobrobiti meda i više su nego poznate, a njegova kombinacija sa limunom prava je bomba za zdravlje. No, u ovom preparatu ključan detalj za mršavljenje je jabukovo sirće, a za detoksikaciju cimet.

Sastojci: 1 kašičica cimeta; 2 kašike jabukovog sirćeta; 1 kašike meda; 2 kašike limunovog soka; 1 čaša vode.

Kombinacija ovih sastojaka pomoći će vam u sagorijevanju masti, ubrzati vaš metabolizam, a njome se možete i efikasno boriti protiv dijabetesa i niskog krvnog pritiska.

Priprema: Sve sastojke stavite u blender i dobro ih promiješajte. Ako nemate blender, izmiksujte ih mikserom. Nakon što ste limun usitnili nožem (odstranite koru ako limun nije domaći). Preparat držite u frižideru i pijte ga svakog jutra po jednu kašiku na prazan želudac. Rezultati će biti ubrzo vidljivi!

Naime, limunov sok ima alkalno dejstvo na tijelo, a posebno pomaže u regulaciji pH vrijednosti i pomaže uravnoteženju nivoa šećera u krvi.

Jabukovo sirće obiluje dobrim bakterijama i enzimima. Njegova kiselina snižava krvni pritisak za šest odsto.

Med se može koristiti i za mršavljenje. Vijekovima se koristio za liječenje rana, a izvrstan je za srce, kožu, ginekološke bolesti, imunitet. Smanjuje bol u grlu, smiruje živce, jača imunitet i stimuliše varenje, što pomaže pri mršavljenju.

Cimet je poznat kao jedan od najboljih antioksidanasa na svijetu. Za ravnotežu šećera u krvi upravo je on među najboljim sredstvima.

Izvor: dnevno

Vaš komentar na članak: