18.04.2018 u 18:18 | Zanimljivosti | Komentara:

NAUČNICI TVRDE: Žene sa ovom krvnom grupom imaju duplo manje šanse da ZATRUDNE

Iako prolazi čitavim tijelom i održava rad svake tjelesne stanice, vrlo rijetko razmišljamo o tome kako krv utječe na osobnost. Vaša krvna grupa i vaša osobnost su međusobno povezani puno više nego što mislite.

trudnica

Veliki dio naše osobnosti je određen genetikom. Kada su znanstvenici proučavali krvne antigene i karakteristike ličnosti, otkrili su da postoji povezanost između tipa krvne grupe i osobnosti. U jednom istraživanju su, primjerice, znanstvenici otkrili da su osobe s krvnom grupom A blage naravi, dok u drugom istraživanju govore kako krvna grupa može otkriti mnogo toga i plodnosti žene.

Tu se prije svega misli na žene koje imaju krvnu grupu NULA, jer po istraživanjima koja su sprovedena imaju dvostruko veću mogućnost da ostanu bez jajnih ćelija, ili da im se u životu jave druge zdravstvene tegobe vezane za plodnost.

Sprovedena istraživanja koja su sproveli američki stručnjaci sa Albert Ajnštajn koledža pokazala su da žene sa 0 krvnom grupom imaju manje rezerve jajnih ćelija nego one sa nekom drugom krvnom grupom. O ovome treba povesti računa jer čak 44 odsto populacije na planeti ima 0 grupu među kojima je veliki procenat žena. – izjavio je dr Edvard Nejat sa Albert Ajnštajn koledža.

Žene sa 0 krvnom grupom nemaju antigene A i B, zbog čega imaju veću mogućnost da im se smanje rezerve jajnih ćelija.

Rezerve zdravih jajašaca se, inače, smanjuju kod svih sa godinama, tako da od prosječnih dva miliona na rođenju, u pubertetu taj broj iznosi oko 400.000, a poslije 40. godine tek nekoliko stotina!

( LijekiPriroda.com )

Vaš komentar na članak: