21.12.2019 u 19:44 | Zanimljivosti, Zdravlje | Komentara:

Doktori joj nisu vjerovali, pa je sve snimila: Majka prepoznala strašnu bolest kod bebe

Prkosna majka snimila je svog sina koji je imao napade kao dokaz za ljekare koji su odbacili njegove suptilne trzaje kao ozbiljne, i rekli joj da je to samo umor.

beba-mala

Lisa Martin (29) upala je u hitnu pomoć naoružana zabrinjavajućim snimcima očiju bebe Benija kako se okreću u glavu, dok mu se tijelo trzalo.

Porodici trogodišnjeg Beniija, tada starim četiri mjeseca, njihov ljekar je rekao da su mu jedva primjetni napadi bili uzrokovani umorom.

Ali snimak neobičnih simptoma natjerao je ljekare da izvrše niz testova koji su potvrdili da ima oblik epilepsije poznat kao infantilni grč. Pogađa jedno od 2.000 djece i izaziva gomilu mini napada koji tijelo odjednom ukoče. Ako se ne liječi, poremećaj može izazvati trajno oštećenje mozga, autizam i čak smrt.

Nakon dijagnoze, Beni je dobio kombinaciju lijekova koji drža njegovo stanje pod kontrolom. Danas ima 3 godine. Ipak, ima neke poteškoće u učenju.

  • Njegov govor je veoma spor i on se ne nosi dobro sa mnogim situacijama, potrebna mu je pomoć u ličnoj brizi – objašnjava majka.

Ona ima još jednog sina, kojeg stalno provjera da bi bila sigurna da je sve u redu.

Izvor: hayat

Vaš komentar na članak: