11.05.2018 u 18:31 | Zdravlje | Komentara:

Recite zbogom CISTAMA u organizmu: Potrebna vam je samo OVA BILJKA iz vrta!

Ciste u organizmu su česta pojava, i na sam pomen mnogima već nije dobro. Ali šta ako kažemo da ih možete izliječiti uz pomoć čuvarkuće. Ovo je recept za lijek koji je mnogima pomogao.

lijek-za-ciste

Latinski naziv za ovu biljku je “uvijek živuća” što znači da je neuništiva bez obzira na uslove kojima je okružena. Gdje raste čuvarkuća i razmnožava se tu svoju “uvijek živuću” i neuništivu energiju prenosi i na kuću i domaćinstvo.

Grci i Rimljani su sadili čuvarkuću pored drugih biljaka da ih zaštite od gusjenica, raznih insekata i štetočina, a Karlo Veliki (a kasnije i njegov sin Ljudevit Pobožni) su naredili svojim podanicima da između 72 biljke koje su obavezni da sade na njivama i vrtovima bude i čuvarkuća.

Sastojci:

– pola kilograma lista od čuvarkuće

– 1 kilogram meda (domaćeg)

Priprema:

Listove čuvarkuće sameljite u blenderu, pa dobijenu smjesu pretočite u odgovarajuću posudu zajedno s medom, a zatim sve ručno sjedinite .

Smjesu tada prespite u veću staklenku i zatvorite, zatim je obložite da biste zaštitili lijek od svakog kontakta sa svjetlosti. Ostavite staklenku da odstoji 5 dana u frižideru.

Konzumacija:

Od šestog dana na prazan stomak uzimajte po dvije plastične kašike ovog lijeka. Nakon toga ne biste trebali jesti barem 20 minuta.

( LijekiPriroda.com )

Vaš komentar na članak: