11.06.2018 u 18:35 | Ljepota, Zanimljivosti | Komentara:

ZBOG OVIH STVARI IZGLEDATE NEATRAKTIVNO I SVI VAM SE SMIJU KAD SE OKRENETE: Ove trikove treba znati svaka žena!

Christian Dior je jednom rekao: jednostavnost, dobar ukus i njega su tri osnove dobrog oblačenja, a ne koštaju ništa.

slika-zene-f

U nastavku pogledajte 10 stvari o vašem izgledu koje mogu ostaviti loš dojam na druge:

1. IZBLIJEDILA ODJEĆA

slika-zene-1

Crna haljina može od prosječne žene napraviti kraljicu. Ali ako tkanina izgleda kao da je isprana na desetine puta i da je crna boja daleko od savršene, dobićemo suprotan efekat.

Šta možete učiniti: Operite svoju svijetlu i crnu odjeću u hladnoj vodi i nemojte je sušiti. Pri pranju možete dodati sirće, crnu kafu ili čaj. Najizloženija je odjeća od lana, dok vuna i najlon mogu čuvati svoju boju duže.

2. NESAVRŠENO BIJELA ODJEĆA

slika-zene-2

Bijela, baš kao i crna, može imati pozitivan učinak na vaš izgled, ali samo ako je savršena. Žute ili sive nijanse jednodijelog komada odjeće učinit će da izgledate neuredno. A posebno ako se vide mrlje znoja na bijeloj odjeći.

Šta učiniti: Uzmite novu bijelu odjeću i uporedite ju sa svim bijelim odjevnim predmetima koje imate. Lagani znakovi žutila se mogu ukloniti dodavanjem vodikovog peroksida, sode ili soka limuna pri pranju bijele odjeće. Međutim, ako se žutilo na odjeći ne može ukloniti, najbolje je da taj komad odjeće bacite.

3. NEMARNO SMOTANI RUKAVI

slika-zene-3

Dobro namotani rukavi na odjeći učinit će da izgledate mlađe i dinamičnije. Međutim, rukavi samo gurnuti gore poput harmonike će učiniti da izgledate nemarno.

Kako da to učinite ispravno: Otkopčate dugmad na rukavu, poravnajte rukav, a onda okrenite manžetu iznutra, zatim napravite 1-2 zavoja za cijelu širinu rukavca. Ako se tkanina na manžetima na drugoj strani razlikuje u boji od glavne strane, uvijek možete napraviti talijanske rukave.

izvor: novi.ba

( LijekiPriroda.com )

Vaš komentar na članak: