06.06.2018 u 16:37 | Voće, Zdravlje | Komentara:

Saznajte zašto čaj od brusnice liječi razne tegobe i jednostavno ga morate konzumirati

Brusnica smanjuje i broj bakterija u usnoj duplji, i na taj način pomaže u sprečavanju zubnog plaka, glavnog uzročnika upale desni

brusnica

Sok od brusnice je odličan lijek protiv escherichije coli. A osim toga za 20 posto umanjuje postotak pojavljivanja bakterije. Pijenje soka od brusnice može izliječiti infekciju mjehura. Čaj od brusnice se koristi u prevenciji i liječenju svih vrsta bakterija urinarnog trakta. Ova biljka je dobar laksativ, normalizira probavni trakt, a dobra se pokazala u preventivi i liječenju gonoreje, artritisa, reumatizma, dijabetesa, dijareje, bolesti (infekcije) kože, očiju, spolnih organa, protiv gljivica, protiv bolesti jetre, upale grla (ispiranjem), prehlade, kašlja, kamena u bubregu.

Naime, kondezirani tanini iz ovog voća sprečava ulazak bakterija u urinarni trakt i bubrege. Brusnica smanjuje i broj bakterija u usnoj duplji, i na taj način pomaže u sprečavanju zubnog plaka, glavnog uzročnika upale desni.

Čaj od brusnice

U 2 dl prokuhane vode potopiti jednu žličicu najbolje svježih plodova brusnice. Ostaviti da odstoji deset minuta i piti dok je još vruće.

Izvor: dnevno

Vaš komentar na članak: