24.06.2018 u 18:56 | Recepti, Zdravlje | Komentara:

ŽENE, OVO LJEKOVITO PIĆE JE IDEALNO ZA VAS: Smršavit ćete brzo, imati sjajniju kožu i manje celulita!

Čarobne pilule uz koju bi smršavili preko noći nema, no tu je prirodna alternativa otrovnim proizvodima i rizičnim dijetama – čaj od lanenih sjemenki.

laneno-sjeme

Žene znaju da postoji tisuće i tisuće proizvoda za koje tvrde kako pomažu u mršavljenju, zatezanju kože i drugih problema. Čarobne pilule uz koju bi smršavili preko noći nema, no tu je prirodna alternativa otrovnim proizvodima i rizičnim dijetama – čaj od lanenih sjemenki.

Lanene sjemenke obiluju mineralima, vitaminima i masnim kiselima. Ti spojevi pomažu poboljšavanju probave, kontroli apetita, a mogu čak i pomoći smanjenju razine šećera u krvi. U lanenim sjemenkama se nalazi i lecitin koji pomaže očistiti crijeva. Prirodne masne kiseline u lanenim sjemenkama pomažu vašem tijelu u borbi protiv prekomjerne tjelesne težine.

Potrebni sastojci:

- 1 litra kipuće vode
- 3 žlice lanenih sjemenki

Priprema:

Prvo skuhajte litru vode i tri žliči lanenih sjemenki prelijte kipućom vodom. Čaj pripremite u večernjim satima i ostavite smjesu da prenoći. Najbolje je da koristite termosicu, ali ako nemate, možete koristiti bilo koju vrstu zdjele s poklopcem. Sljedećeg jutra procijedite smjesu. Trebali bi dobiti gustu tekućinu.

Pijenje čaja:

Potrebno je konzumirati 150 ml čaja 3-4 puta dnevno i to pola sata prije svakog obroka. Morat ćete pripremiti čaj u večernjim satima, tako da možete konzumirati ga sljedeći dan. Čaj treba biti uvijek svježe pripremljen. Ovaj čaj pijte neprekidno 10 dana, a zatim napravite pauzu od 10 dana. Možete ponoviti postupak dok ne postignete željene rezultate. Na taj način ćete regulirati svoju tjelesnu težinu učinkovito. Važno je piti puno vode tijekom cijelog tretmana.

Ubrzo ćete primijetiti pozitivne promjene u vašoj koži. Koža će postati jača, elastičnija i zdravija, a najbolja stvar u svemu je, nakon što izgubite višak težine koža vam se neće objesiti, piše organichealth.

Osobe koje pate problema s jetrom i bubrežnim kamencima ne smiju konzumirati čaj od lana.

Izvor: dnevno

Vaš komentar na članak: