04.12.2018 u 9:27 | Recepti, Zdravlje | Komentara:

ŽELITE ZDRAVA I ČISTA PLUĆA? DOSTA VAM JE KAŠLJANJA? Donosimo rješenja za sve vaše probleme

Najvažnija funkcija pluća je primati kisik iz okoline i prenijeti ga u krvotok. Pluća su uključena i u brojne druge funkcije u tijelu, uključujući kiselost tijela. Ipak, činjenica je da kisik utječe na svaki aspekt našeg zdravlja i tijela, s obzirom na činjenicu da mi godišnje udahnemo 6 milijuna udaha.

pluca-2

Međutim, pravilna funkcija pluća može se lako smanjiti jer ih mogu zagađivati ​​toksini iz naše prehrane, proizvoda koje koristimo i okoliša. Toksini koji ulaze u pluća lako dolaze do krvotoka i uzrokuju ozbiljne zdravstvene probleme.

Kada se radi o najvećim plućnim opasnostima, WEGO Health navodi sljedeće:

” Dim cigarete je glavni uzročnik raka pluća, a pušači čine 80% svih dijagnoza raka pluća. Ostala plućna stanja uzrokovana dimom cigarete su KOPB, emfizem, kronični bronhitis, upala pluća i tuberkuloza. Dim iz cigareta uzrokuje da pluća postaju nadražena. To može uzrokovati prekomjerno kašljanje i poteškoće s disanjem.”

Azbest je na vrhu popisa, a on je kancerogena tvar u kućama, obično se može naći u kućama izgrađenim prije osamdesetih godina, unutar izolacije, pločica, žbuke itd.

Olujno onečišćenje zraka, iako postoje mnoge vrste onečišćenja zraka, prirodne i ljudske, koje svakodnevno trošimo. Zagađenje prirodnog zraka uključuje dim od požara ili pepela iz vulkana. Zrak je pun emisija koje dolaze od automobila, zrakoplova, tvornica itd. Ostali proizvodi poput aerosolnih limenki, pesticida i plinskih aparata također mogu doprinijeti, u manjem opsegu, zagađenju zraka.

Alergeni za koje se procjenjuje da oko 50 milijuna ljudi u SAD-u pate od alergijskih nosa. Oni mogu dovesti do drugih kroničnih stanja, poput astme, koja je 5. najčešća kronična bolest u SAD-u.

Kako bi povećali kapacitet pluća, poboljšali zdravlje dišnih puteva i smanjili rizik od raka pluća, trebali biste detoksifikovati pluća na prirodan način.

A najbolje prirodne strategije za to su:

1. Prestani pušiti

Ovo je prvi korak za čišćenje pluća. Zaštitite vaše dišne ​​putove odvikavajući ovu štetnu naviku i usredotočite se na zdrave prehrambene i životne uvjete. Katran u cigaretama je agens koji uzrokuje rak, što dovodi do prehlade, kašlja, piskanja i raka pluća.

2. Konzumiraj sok od grožđa

Dnevna konzumacija svježeg soka od grožđa čisti pluća od toksina i smiruje upalu, smanjuje rizik od raka pluća i smanjuje ozbiljnost astme.

3. Voda

Ona poboljšava zdravlje na bezbroj načina i čak poboljšava zdravlje pluća. Čuvajući ih hidriranim, očistit će sluz i spriječiti bakterijske infekcije. Također možete dodati pola limuna, 10 komada krastavaca i pregršt mentolskog lišća u vrč vode, ostaviti ga preko noći i piti ovaj moćan detox piće tijekom dana.

4. Tečajevi disanja

Duboko disanje čisti pluća od toksina, pojačava protok krvi u pluća i povećava kapacitet pluća za filtriranje čistog kisika za mišiće.

5. Bilje

Limun, đumbir i marmelada, limunska voda djeluje kao diuretik i jedan je od najmoćnijih antioksidansa i prirodnih sredstava za čišćenje. Đumbir i paprena metvica očistiti pluća i otpuštati dišne ​​puteve, stoga svakako pijete šalicu paprene metvice i čaj od đumbira prije kreveta.

6. Vrući tuš s eukaliptusom

Inhalacija pare u tušu eliminira toksine iz pluća. Ipak, ako objesite eukaliptus u prostoriji za tuširanje, što je snažno antiseptičko i antioksidativno, smanjit ćete rizik od kašlja i prehlade, ublažiti bol u grlu ili ublažiti zagušenja ili začepljene sinuse.

7. Izbjegavajte hranu koja proizvodi sluz

Hrana poput soje, mliječnih proizvoda, mesa i pšenice dovodi do nakupljanja sluzi u plućima, jer je teško probaviti. S druge strane, usredotočite se na hranu bogatu antioksidansima i vlaknima.

8. Prirodni proizvodi za čišćenje

Budući da većina proizvoda koje koristimo za čišćenje kućanstva i prepunu opasnih kemikalija koje naškoditi našem dišnom putu i cijelom tijelu, pokušajte ih zamijeniti prirodnim, koje ne sadrže zapaljive sastojke.

Izvor: dnevno

Vaš komentar na članak: