04.06.2018 u 19:17 | Povrće, Zdravlje | Komentara:

SAMO GA UBACITE U ČAŠU VODE: Topi kilograme, štiti srce, spriječava dijabetes

Voda sa krastavcima je osvježavajuće piće koje se koristi kao pomoć u gubitku tjelesne težine i eliminacije toksina koji su se akumulirali u vašem tijelu.

krastavac

No, rijetko se spominju sve njene zdravstvene dobrobiti.

1. Srce

Prema izvještaju Američke asocijacije za zdravlje srca, u Americi je bolest ovog organa prvi uzročnik smrti. Pametan plan prehrane je najbolji put za zaštitu srca. Voda od krastavaca će sniziti krvni pritisak i tako smanjiti rizik od srčanih oboljenja.

2. Mišići

Ovaj napitak hrani mišiće esencijalnim nutrijentima, pa ako želite da budu veći, tijekom dana konzumirajte barem dvije čaše ovog napitka (posebno ako vježbate).

3. Hronične bolesti

Neke od njih su dijabetes, Alzheimerova bolest, bolest očiju, te mnoge druge. Krastavci su puni jakih antioksidanata koji jačaju funkciju mozga, smanjuju stres te sprječavaju nastanak bolesti vezanih za starenje.

4. Kosti

Osteoporoza je danas jedan od opasnijih stanja koje vas može pogoditi bez obzira na godine, a dovodi do lakšeg loma kostiju te bolnih leđa. Krastavac neće izliječiti osteoporozu, ali može ojačati vaše kosti visokim udjelom vitamina K .

5. Koža

Ovaj napitak će hidratizirati, tonirati, te umiriti vašu kožu, a sve zato što je krastavac bogat silicijem koji se koristiti i u tretmanima za liječenje akni. Voda s krastavcem je bogata antioksidansima koji također štite kožu.

6. Detoksikacija

Voda od krastavaca je jedan od najjačih detoks napitaka koji će vas riješiti nakupljenih toksina. Kako sadrži puno vlakana i vode, ovaj će napitak doslovno istjerati sve toksine iz tijela.

Priprema:

U dvije litre vode stavite očišćen i nasjeckan krastavac (s korom) iz organskog uzgoja te pustite da kratko vrijeme odstoji u hladnjaku.

Izvor: ordinacija

Vaš komentar na članak: