29.11.2018 u 6:53 | Zanimljivosti, Zdravlje | Komentara:

SAMO 3 minuta vježbanja dnevno: Zdrava kičma za sva vremena! (VIDEO)

Poznato je da kičmu treba čuvati. Ako je ona zdrava – zdravo je i cijelo tijelo. Poznati japanski iscelitelj Kacudžo Niši je uvijek govorio da razlog svim bolestima treba tražiti u kičmi. Toplo je svima preporučivao svakodnevno praktikovanje vježbe „Zlatna ribica“. Ova vježba jača kičmu i ima pozitivan uticaj na opšte stanje čovjeka.

Vjezba-za-kraljeznicu

U čemu je jedinstvenost ove vježbe?

Vježba „Zlatna ribica“ dovodi u red nerve koji izlaze iz kičmenog stuba, i oslobađa ih pritiska. Ona omogućava, ne samo ispravljanje kičme, već i regulisanje fizioloških funkcija svih sistema i organa, koordinira se rad spoljašnjeg i unutrašnjeg nervnog sistema, poboljšava se snabdevanje krvlju svake ćelije u organizmu, ispravlja se držanje, pojačava se cirkulacija krvi. Sem toga, poboljšava se funkcija crijeva, jetre, bubrega, kože, srca, mozga.

Za postizanje maksimalnog efekta, vježba se izvodi ujutro i uveče, počinjući sa 1 minutom, postepeno dovodeći vrijeme do 3 minuta. Rezultat će biti uočen već poslije nekoliko dana, i vaše tijelo će vam biti zahvalno, piše portal uspesnazena.com! Zavoljećete ovu vježbu.

Vježba „Zlatna ribica“

Početni položaj: lezite na leđa, na ravan ležaj ili pod, licem nagore; ruke istegnite što više možete ih stavite i iza glave; noge su potpuno ispravljene, a stopala su pod pravim uglom u odnosu na trup; nožnim prstima sve vrijeme težite ka licu. Pete i bedra su oslonjeni na pod (naročito potkoleni deo).

ribica-1

Prije početka vježbe istegnite se nekoliko puta zaredom dok brojite do „7“ i to oprezno, istežući kičmu na razne strane: petu desne noge vucite po podu napred, a objema ispruženim rukama istovremeno se istegnite u suprotnu stranu; zatim, isto to uradite, ali na lijevu stranu (lijeva peta se kreće po podu unapred, a obje ruke istovremeno rastežu kičmu u suprotnu stranu na „7“). Ponovite to 5-7 puta, sa svakom petom i objema rukama.

ribica-2

Izvođenje vježbe:

Stavite dlanove ispod vratnih pršljenova: savijte laktove, cijelim tijelom težite ka podu, skupite noge, nožni prsti teže ka licu i sve „izbočine“ (tj. potiljak, ramena, karlicu, listove, pete) treba ugibati ka podu. U tom položaju otpočeti sa brzim mrdanjem (vibriranjem) tijela s desna u lijevo, kao riba koja brzo pliva. Pritom, kičma treba da je nepomična, a pokreću se s desna u lijevo samo tabani koji su pod pravim uglom u odnosu na tijelo, i kreće se potiljak.

Zamislite da ste ribica i počnite vibrirati repićem, cijelo vaše tijelo počeće vibrirati. Ovu vježbu treba raditi 1-2 minuta (ili brojati do 120 ili 240).

ribica-3

Kada ležimo sa ispravljenom kičmom na ravnom i tvrdom ležaju ili na podu, istežući maksimalno vrhove prstiju na nogama, i vibrirajući cijelim tijelom čas u jednu, čas u drugu stranu u dužini od 1 do 2 minuta (ili od 120 do 240 puta), pumpanje krvi u vene se pojačava jer se naprežu mišići u svim djelovima tijela, naročito u venama donjih udova što tera krv nazad, ka srcu. Pritom se krvotok ubrzava.

Ispočetka biće malo neobično, ali brzo ćete navići i zavoljeti ovu vježbu. Vježba je zaista odlična, tvdim iz ličnog iskustva. Već poslije kratkog vremena osjetićete sve njene blagodeti.

Pogledajte video, kako se izvodi ova vježba. Video je na ruskom, ali nadam se da ćete razumjeti. Ako vam je jezik nepoznat, sve što govori ova žena (Maja Gogulan, 60 godina), opisala sam u ovom članku, na vama je samo da pogledate i zapamtite kako se izvodi ova vježba.

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: