15.08.2018 u 14:40 | Zanimljivosti, Zdravlje | Komentara:

Novo šokantno saznanje: 97% oboljelih od raka i drugih teških bolesti, imali su ovaj zahvat na zubima

Patite li od degenerativne bolesti? Da li su vam rekli da je “sve to samo u vašoj glavi”? To možda i nije tako daleko od istine… jer se uzrok vaše bolesti nalazi u vašim ustima. Postoji uobičajena stomatološka procedura za koju će vam svaki zubar reći da je potpuno sigurna iako znanstvenici upozaravaju o njenim opasnostima više od 100 godina.

Rendgen-zubi

Kakva stomatološka procedura je u pitanju?

Upitanju je vađenje živca. Na milione ovih operacija provesti svake godine.

Zubi kojima su izvađeni živci su u suštini “mrtvi” zubi koji mogu postati utočište za visoko toksične anaerobne bakterije. One pod određenim uvjetima mogu dospijeti u vaš krvotok i uzrokovati brojna ozbiljna medicinska stanja.

Mnogi od ovih toksičnih zuba mogu djelovati potpuno zdravo godinama, zbog čega je teško otkriti porijeklo sistemske bolesti.

Nažalost, mnogi zubari zanemaruju ozbiljne rizike kojima izlažu svoje pacijente prilikom ovih procedura. Ipak, jedan od zubara je taj koji je otkrio vezu između procedure vađenja živaca i sistemskih bolesti. On se danas smatra jednim od najboljih zubara svog vremena.

Weston A. Price: Najbolji zubar na svijetu

Mnogi zubari bi trebalo da se upoznaju sa radom dr Weston Pricea. Nažalost, njegov rad se i dalje suzbija od strane medicinskih i stomatoloških stručnjaka.

Dr. Price je putovao svijetom proučavajući zube, kosti i prehranu raznih domorodačkih stanovništava koji ne uživaju u “blagodatima” moderne hrane. Price je oko 1900. godine pokušavao izliječiti infekcije živaca i postao je sumnjičav kad je shvatio da živci ostaju inficirani unatoč njihovom tretmanu. On je jednog dana predložio ženi, koja je bila vezana za kolica šest godina, da izvadi zub, iako se on činio u redu.

Ona se složila, a on je izvadio njezin zub i implantirao je pod kožu zeca. Zec je razvio isti artritis koji je mučio ženu i uginuo od infekcije 10 dana kasnije. Međutim, žena se oporavila i počela je hodati i bez korištenja štapa.

Price je otkrio da je mehanički nemoguće sterilizirati zub kojem je izvađen živac.

On je zatim dokazao da mnoge kronične degenerativne bolesti potječu od inficiranih zuba bez živaca, od čega su najčešće srčane i cirkulatorne bolesti. On je otkrio jaku povezanost između zuba sa izvađenim živcima i bolestima zglobova, mozga i živčanog sustava.

Dr. Price je zatim napisao dvije odlične knjige 1922. godine o svom istraživanju. Nažalost, njegov rad je bio zataškavan 70 godina unatrag dok George Majnig konačno nije razotkrio istinu.

Dr Meinigovo potvrđivanje rada dr Pricea

Dr Meinig je bio kapetan američke vojske za vrijeme Drugog svjetskog rata prije nego što se preselio u Hollywood i postao zubar poznatih ličnosti. On je kasnije postao jedan od osnivača Američke asocijacije specijalist za zubne živce.

On je devedesetih godina prošlog stoljeća 18 mjeseci proučavao rad dr. Pricea. On je čak 1993. godine objavio knjigu o zataškavanju stomatološke procedure vađenja živaca.

Šta to zubari ne znaju o anatomiji zuba?

Zubi su napravljeni od najčvršće tvari u našem tijelu.

U sredini svakog zuba nalazi se zubna šupljina iu njoj pulpa, koja povezuje krvne žile i živce. Oko zubne šupljine se nalazi dentin, koji je sačinjen od živih stanica koje luče tvrdu mineralnu supstancu. Vanjski dio zuba naziva se enamel i on okružuje dentin.

Korijeni svakog zuba dopiru do vilice i ostaju na svom mjestu zahvaljujući peridontalnom ligamentu. Stomatolog u školi uče da svaki zub ima 1-4 veća kanala. Međutim, postoji gomila kanala koja se uopće ne spominje.

Svaki zub ima čitav labirint sitnih cjevčica koje bi, kad bi se razmotale, bile dužine oko nekoliko kilometara. Weston Price je identificirao 75 odvojenih pristupnih kanala u jednom središnjem sjekutiću.

Mikroskopski organizmi se redovito kreću u i oko ovih cjevčica kao krtice u podzemnim tunelima.

Kad zubar izvede operaciju vađenja živaca, on probuši zub, a zatim ispuni šupljinu supstancom koja odsijeca dotok krvi do zuba, tako da ona više ne može cirkulira kroz zub. Međutim, labirint cjevčica i dalje ostaje tamo, a bakterije, koje više nemaju svoj ​​izvor hrane, kriju se u ovim tunelima gdje su sigurne od antibiotika i imune obrane organizma.

Uzroci mnogih bolesti

Zbog nedostatka kisika i nutrijenata, ovi nekada prijateljski nastrojeni organizmi postaju jači, virulentniji anaerobi koji proizvode niz toksina.

Niti jedan oblik sterilizacije do sada nije bio dovoljno učinkovit za rješavanje ovog problema. Infekcija se često prošiti i do vilice, gdje stvaraju kavitacije iliti pukotine.

Kavitacije su mjesta nezalječenih kostiju koja često predstavljaju žarište infekcije i gangrene. One nekada nastaju nakon vađenja zuba, ali se javljaju i nakon vađenja zubnog živca.

Sve to se događa uz vrlo mali broj simptoma, ako ih uopće i ima. Moguće je da imate zagnojeno mrtav zub, a da to i ne znate. Međutim, to nije kraj vaših muka.

Može doći do nastanka bolesti srca, bubrega, kostiju i mozga

Dok god je vaš imunološki sustav jak, bilo koja bakterija koja odluta dalje od inficiranog zuba biva uništena. Međutim, ukoliko vaš imunitet oslabi uslijed neke bolesti ili ozljede, on neće moći više kontrolirati infekciju.

Ove bakterije zatim mogu prijeći u okolna tkiva i da završe u vašem krvotoku, gdje se prenose na nove lokacije, bilo da su to tkiva ili organi.

Dr. Price je uspio prenijeti bolesti s ljudi na zečeve tako što je ubacivao dijelove zuba kojima su izvađeni živci u njih. On je otkrio da ubacivanje zuba osobe koja je nedavno imala srčani udar u zeca uzrokuje srčani udar kod zeca za samo par tjedana.

Skoro sve kronične degenerativne bolesti su povezane s ovom stomatološkom procedurom, uključujući:

  • Srčane bolesti
  • Bolesti bubrega
  • Artritis, reumatske bolesti i bolesti zglobova
  • Neurološke bolesti (npr. ALS)
  • Autoimune bolesti (npr. Lupus)

Izgleda da postoji i povezanost s rakom. Dr. Robert Jones je istraživao povezanost između stomatološkog zahvata vađenja živaca i raka dojke, došavši do ekstremno visoke povezanosti.

On je naveo da je došao do sljedećih zaključaka:

  • 93% žena s rakom dojke prošlo je kroz zahvat vađenja živaca
  • 7% njih je patilo od drugih zubnih bolesti

U većini slučajeva, tumori su nastajali sa iste strane s koje je izvršen stomatološki zahvat
Dr. Jones tvrdi da su toksini bakterija u inficiranom zubu ili čeljusti u mogućnosti inhibirati proteine ​​koji suzbijaju razvoj tumora. Njemački liječnik dr Josef Issels naveo je slična otkrića, rekavši da je 97% njegovih pacijenata oboljelih od raka operiralo zubne živce. Ako su ovi liječnici u pravu, lijek za rak je u tome da se mrtvi zubi izvade i uspostavi stabilan imunološki sustav.

Mutirane bakterije u vašim ustima

Na koji način su ove mutirane bakterije iz vaših usta povezane s bolestima?

Bakterije se danas mogu identificirati DNK analizom, bilo da su mrtve ili žive.

U nastavku Priceovog rada, Fondacija za istraživanje toksičnih elemenata iskoristila je DNK analizu da ispita zube bez živaca i otkrivene su bakterijske infekcije u 100% uzoraka. Identificirane su 42 različite vrste anaerobnih bakterija u 43 uzorka. U kavitacijama je identificirano 67 različitih vrsta bakterija među 85 uzoraka.

Među pronađenim bakterijama bile su i sljedeće:

  • Capnocytophaga ochracea
  • Fusobacterium nucleatum
  • Gemella morbillorum
  • Leptotrichia buccalis
  • Porphyromonas gingivalis

Jesu li to samo benigne, uobičajene bakterije iz usta? Nikako. Četiri od navedenih bakterija napadaju srce, tri napadaju živce, dvije napadaju bubrege, dvije napadaju mozak, a jedna može inficirati sinusne šupljine. Dakle, one su sve samo ne benigne!

Još oko 400% bakterija je pronađeno u krvi oko mjesta gdje je nekad bio zubni živac u odnosu na sam zub, što označava da je zub inkubator, a peridontalni ligament je dovod hrane.

Nikad nije bilo pametno ostavljati nešto mrtvo u organizmu

Nijedna druga medicinska procedura ne uključuje ostavljanje nečeg mrtvog u organizmu. Kada slijepo crijevo prestane funkcionirati, ono se odstrani. Ukoliko vam se prsti smrznu ili obole od gangrene, oni se odstrane. Ukoliko dijete umre u maternici, sam organizam uzrokuje pobačaj.

Vašem imunološkom sustavu nisu potrebne mrtve tvari i samo prisustvo mrtvog tkiva može uzrokovati komplikacije, kao što je slučaj s mrtvim zubom.

Infekcija i autoimuna reakcija odbacivanja uzrokuju nakupljane bakterija oko mrtvog tkiva. U slučaju vađenja živca, bakterije dobivaju priliku da zađu u vaš krvotok kad god vam je slab imunitet.

Zašto zubari i dalje tvrde da je vađenje zubnog živca sigurno?

Iako su navedeni brojni razlozi zbog kojih bi ova stomatološka procedura trebala zbraniti, ona i dalje nije zabranjena i uzrok je smrti mnogih ljudi.

Zašto? Objašnjenje je vrlo jednostavno, u pitanju je jedna od najprofitabilnijih procedura u stomatologiji.

Kako izbjeći ovu stomatološku proceduru?

Najbolje bi bilo da nikada ne izvršite ovaj zahvat. Riskiranje zdravlja da bi se očuvao zub jednostavno nema smisla. Ukoliko ste već odradili ovaj zahvat, bilo bi dobro da izvadite zub, čak i ako je sve u redu.

Zapamtite, čim vaš imunološki sustav zakaže, postoji rizik da obolite od ozbiljnog medicinskog problema.

Ako uklonite zub, dostupno vam je nekoliko mogućnosti:

Parcijalna proteza: U pitanju je proteza koja može izvaditi i to je jedna od najjednostavnijih i najjeftinijih opcija.
Most: Ovo je permanentniji zahvat koji na neki način mijenja pravi zub, ali je dosta skuplji.
Implantat: U pitanju je umjetno, permanentni zub, obično od titana, ugrađen u desni i vilicu. Ipak, postoje neki problemi koji mogu nastati zbog upotrebe ovog metala prilikom ovog zahvata. Danas se češće koristi cirkonij jer ne izaziva veće komplikacije.
Međutim, nije dovoljno da samo izvadite zub i stavite umjetnu zamjenu.

Stomatolozi obično uklone zub, ali ostave peridontalni ligament, koji može služiti za prehranu bakterija. Mnogi stručnjaci preporučuju uklanjanje ovog ligamenta kako bi se smanjio rizik stvaranja infekcije.

Izvor: worldtruth

Vaš komentar na članak: