Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

Budite u toku sa najboljim prirodnim lijekovima i pripravcima.

10.12.2018 u 12:27 | Zanimljivosti, Zdravlje | Komentara:

Farmaceutska industrija ovo od nas krije: 10 najvećih uzročnika raka koje svakodnevno koristimo

Deset uzročnika raka se prećutkuje kako bi farmaceutska industrija zarađivala na toj teškoj bolesti, tvrde na alternativnim internetskim stranicama na kojima je objavljen intrigantan popis istih.

namirnice-karcinom

1. Hormoni u mesu i mlijeku:

Većina domaćih životinja hranjena je vještačkim hormonima kako bi dobila na količini mlijeka i mesa. Vještački hormoni uzrokuju upale, depresiju, rak i niz drugih bolesti.

2. Mamografija, stomatološki rendgenski zraci, skeneri na aerodromima:

Je li vam tehničar na mamografiji zaboravio reći da provučete zaštitnu preklopnicu preko grudi prije nego što je pobjegao iz ordinacije? Da, riječ je o smrtonosnim zracima koje uzrokuju rak, a došli ste kako bi ste ga spriječili ili reagovali na vrijeme.

3. Aluminijum u dezodoransima i antiperspirantima (i chemtrailsima):

Većina tumora dojke nastaje u njenom gornjem kvadrantu, kod pazuha, upravo tamo gdje primenjujemo dezodoranse prepune aluminijuma. Koristite domaće ili organske dezodoranse.

4. Toksična kozmetika:

Koža je naš najveći organ i upravo nju tretiramo preparativnom i dekorativnom kozmetikom koja je prepuna petroleja i katrana. Kroz kožu ove otrovne supstance bez ikakvog problema putuju u krvotok i čine plodno tlo za ćelije tumora. Počnite koristiti organsku ili domaću kozmetiku i sanirajte štetu.

5. GMO soja i kukuruz:

Većina soje u Americi je genetski modifikovana i ako ste obožavatelj, naprimjer, sojinog mlijeka prebacite se na neko drugo jer… Sojino mlijeko inače sadrži hemaglutinin, sastojak koji crvena krvna zrnca pretvara u ugruške. Osim toga, soja povećava estrogen. Kupujte organsko mlijeko, koje god vrste volite (kravlje, pirinčano, zobeno…).

6. Vještački zaslađivači:

Aspartam kao glavni sastojak vještačkih zaslađivača izmet je GMO bakterije E. coli koja je stanovnik debelog crijeva kao i kanalizacijskog otpada. Zloglasni aspartam nalazi se u gotovo svim gumama za žvakanje, lijekovima i većini hrane. Klonite ga se i okrenite se žitnim sladovima, steviji, javorovom sirupu, medu ili sirovom organskom šećeru.

7. Fluorisana voda:

Ne, to nije mineral koji se nalazi u prirodi niti pročišćava vodu koja prolazi kroz cijevi. Fluor zapravo onečišćuje vodu i ispira minerale iz našeg tijela te oslabljuje imunitet. Pijte izvorsku vodu.

8. Lijekovi, vakcine:

Potražite iskrenog ljekara koji će vam dati savjete o životnom stilu i prehrani kao prevenciji za rak. Klonite se “lijekova” velikih farmaceutskih kompanija zvučnog imena kojima je jedini cilj zarada i kojima je vaše oboljenje od velikog interesa.

9. Vještačke boje za hranu i konzervansi, aditivi:

Gotovo svaka vještačka boja za hranu proizvedena je u laboratoriju. Silni konzervansi doslovno guše vaše ćelije i pretvaraju ih u ćelije raka. Okrenite se šarenom organskom voću i povrću, žitaricama, mahunama, sjemenkama. Zdravo je, a i tanjir čini ljepšim… Ne kupujte stvari iz kutija i konzervi.

10. Komercijalni sapuni, šamponi, paste, kreme:

I opet, ono što se primjenjuje na koži, vlasištu ili zubima završava u vašem krvotoku. Parfemi, boje, životinjski nusproizvodi i ostali sumnjivi sastojci mogu izazvati rak. Pravite sami ili kupujte organsku, prirodnu kozmetiku. Postoji izreka “Ne stavljam na kožu ništa što ne mogu i pojesti.”

Izvor: webtribune

loading...

Vaš komentar na članak: