18.06.2018 u 6:01 | Zanimljivosti | Komentara:

Zdravo dijete se probudilo paralizovano, majka je pronašla mali ujed na njenom tijelu – EVO ŠTA SE DOGODILO…

Majka Jessica Griffin šokirala se kada je shvatila što je uzrokovalo paralizu njezine petogodišnje kćeri

djevojcica-krpelj

Majka Jessica Griffin iz Grenade u američkoj saveznoj državi Mississippi upozorila je roditelje na stresnu situaciju koju je doživjela sa svojom petogodišnjom kćeri nakon što ju je ugrizao krpelj.

Djevojčicu je prošlu srijedu majka budila za školu, no ona nije mogla micati nogama. Mislila je da su joj noge samo utrnule, no onda je primijetila da petogodišnjakinja jedva govori. Počela ju je pregledavati te je na glavi pronašla krpelja.

Majka je s kćeri odmah odjurila na hitnu pomoć, gdje su liječnici ustanovili kako je djevojčica paralizirana zbog krpelja. Paralizu prouzročuje neurotoksin što se nalazi u slini kukca.

Kako bi upozorila roditelje na opasnosti od krpelja, Jessica Griffin podijelila je priču javno na Facebooku i apelirala na roditelje da pregledavaju svoju djecu.

Večer prije djevojčica se ponašala potpuno normalno, bili su vani, majka ju je okupala i oprala joj kosu no nije uočila krpelja. Problem je nastao ujutro kad se trebala probuditi za školu.

– Počela sam je češljati i vezati joj rep kad sam primijetila da jedva govori. Kad sam joj podigla kosu, ugledala sam krpelja. Odmah sam nazvala supruga koji je u Iraku. Rekao mi je da krpelja spremim u vrećicu i odmah odem na hitnu, što sam i učinila – ispričala je majka.

Djevojčica je zadržana u bolnici na promatranju, a liječnici su objasnili da će se početi oporavljati nakon 12 do 24 sata, a tako je i bilo.

– Molim vas, pregledavajte svoju djecu i provjerite imaju li krpelje – apelirala je majka.

Izvor: vecernji

Vaš komentar na članak: