13.05.2018 u 10:37 | Ljepota | Komentara:

SLUČAJNO OTKRILI REVOLUCIONARNI LIJEK ZA ĆELAVOST: Kosa počinje rasti za samo dva dana – i nema nuspojava

Stručnjaci su krajnje optimistični jer bi ova spoznaja mogla pomoći milijunima ljudi

celavost

Pranje kose lijekom koji se propisuje za tretiranje krhkih kostiju mogao bi biti ključ za istrebljenje ćelavosti, sugerira istraživanje. Znanstvenici su slučajno otkrili kako spomenuta terapija potiče ubrzano rasprostranjenje vlasi na glavi.

Kako to radi?

Lijek navodno blokira prirodno gomilanje proteina koji ubija rast kose i igra ključnu ulogu u nastanku muške ćelavosti. Stručnjaci su krajnje optimistični jer bi ova spoznaja jednog dana mogla pomoći milijunima ljudi. Lijek, koji se inače propisuje kod osteoporoze, u ispitivanjima je potaknuo rast ljudskih folikula dlake za samo dva dana. “Sada radimo na tome da u budućnosti proizvedemo šampon ili gel na bazi djelatne tvari iz lijeka”, izjavio je šef istraživanja dr. Nathan Hawkshaw s mančesterskog sveučilišta za The Sun.

Bez nuspojava

Liječnik tvrdi kako dosad nisu pronašli nikakve nuspojave lijeka koje bi eventualno spriječile daljnju primjenu. Muška ćelavost najuoubičajeniji je tip gubitka kose i pogađa polovinu muškaraca iznad 50 godina. Trenutno se za tretiranje ćelavosti koriste samo dva lijeka – minoxidil and finasteride – ali oba imaju nuspojave i ne pale kod svih. Jedina je preostala opcija za ljude koji su jako nesretni bez kose presađivanje, koje je skupo i bolno.

Izvor: net

Vaš komentar na članak: