08.06.2018 u 19:07 | Ljepota, Zanimljivosti | Komentara:

RECITE ZBOGOM VISEĆIM BRADAVICAMA: Ove metode će vam pomoći da ih uklonite

Viseće bradavice, benigne izrasline na koži problem su estetske prirode. Javljaju se u predijelu vrata, očnih kapaka ili ispod ruke.

vrat-bradavice

A ovo su prirodne metode koje mogu ukloniti viseću bradavice.

LIMUNOV SOK

Iako je nekad korišten za sprječavanje različitih problema sa kožom, ali se može koristiti i kao sredstvo za njeno čišćenje. Limunska kiselina koja se nalazi u limunovom soku može da ubije bakterije, a u ovom slučaju ona isušuje bradavice.

Upotreba:

Iscijediti sok iz jednog limuna, zatim utrljajte na problematično mjesto do 3 puta dnevno.

BIJELI LUK

Zbog svojih jakih antioksidativnih svojstava bijeli luk je dobar stari lijek za mnoge bolesti. Sadrži selen i enzime koji razlažu bradavice.

Upotreba:

Potrebno je oko 4 čena sviježeg bijelog luka propasirati, a zatim ovu pastu nanijeti na mjesto koje treba tretirati i preko njega nečim prekriti kako bi odstojalo preko noći. Ujutru treba isprati ovaj dio kože, a zatim ponoviti postupak svake noći.

ULJE RICINUSA I SODA

Kombinacija ova dva prirodna sastojka dugo se koristila za razne bolesti kože. Soda bikarbona će isušiti bradavicu, dok će ricinusovo ulje očistiti i omekšati kožu.

Upotreba:

Ulje pomiješajte sa sodom bikarbonom u gustu kremu i tu smjesa nanesite na mjesto gdje je bradavica. Potrebno je povezati taj dio tijela i ostaviti da na njemu krema odstoji preko noći. Postupak treba ponoviti svake noći u periodu do deset dana, kada će viseće bradavice otpasti same od sebe.

ALOJA I KURKUMA

Kurkuma je poznata po svojim antibakterijskim osobinama, koje se odlično bore sa infekcijama. Ove dvije biljke u kombinaciji razgrađuju bakterije koje se nalaze na koži i pod njom.

Upotreba:

Gel od svježeg lista aloje može se pomiješati sa kurkumom dok se ne dobije krema, koja se onda primijeni na mestu gdje se nalazi bradavica. Prekrijte ovo područje i ostavite da djeluje preko noći.

Sve ove metode možete ponavljati dok bradavica ne otpadne.

Izvor: stil

Vaš komentar na članak: