02.04.2018 u 12:00 | Ljepota | Komentara:

Odgodite znakove starenja na dijelovima tijela gdje se najprije pojavljuju

Mnoge žene rade istu pogrešku i koncentrišu se samo na lice. Starenje je neizbježno, ali se ipak može malo odgoditi.

starenje-lice

Danas postoji niz anti-age tretmana, proizvoda i trikova koji pri tome pomažu, ali mnoge žene griješe u tome što se koncentrišu samo na lice. I neki drugi dijelovi tijela stare brže od ostalih te odaju godine, a evo kako možete usporiti taj proces na svakom od njih:

1. Dekolte

Koža na prsima stari puno brže nego na ostatku vašeg tijela, a ako ne želite da dekolte oda vaše prave godine, onda ga tretirajte jednako kao i svoje lice. Naprimjer, kada nanosite anti-age masku ili kremu, osim na lice, nanesite je i malo niže, tačnije na prsa i očuvajte njihov mladoliki izgled.

2. Oči

Koža oko očiju je najosjetljivija i potrebna joj je dodatna njega. Već u ranim dvadesetima trebale biste početi koristiti kremu za područje oko očiju. Također, pripaziti da ne budete pregrube prema njoj dok skidate šminku, jer će jako trljanje dodatno stanjiti kožu oko očiju i učiniti je još podložnijom borama.

3. Laktovi i koljena

Osim što se s godinama sve više i više suši, koža na laktovima i koljenima postaje i sve obješenija. Najbolji, ali i jedini način za očuvanje mladolikosti kože na tim područjima je tjelovježba. Trening s utezima dva do tri puta sedmično ojačati će kosti i mišiće koji će kožu održati zategnutom.

4. Ruke

O važnosti redovnog pranja ruku uče nas još od malena, ali važno ih je i detaljno oprati svaki put prije nego krenete čistiti lice. Pri tome trebate imati na umu i da će ih običan sapun isušiti, pa bi bilo dobro odabrati neki hidratantni te ih svakodnevno njegovati kremom za ruke.

5. Kosa

Sijeda kosa problem je s kojim se danas mnogi suočavaju već u dvadesetima, dok je u tridesetima gotovo neizbježna. Ako vam sijede vlasi smetaju, jedino rješenje je farbanje, a pri tome imajte na umu da je takvoj kosi potrebna dodatna njega.

Izvor: index

Vaš komentar na članak: