16.08.2018 u 5:59 | Ljepota, Zanimljivosti | Komentara:

NE DOZVOLITE SEBI DA OVAKO IZGLEDATE NA PLAŽI: U samo jednom potezu riješite se tamnih mrlja ispod očiju!

Nije tajna da svaka žena želi izgledati lijepo i atraktivno. 

Srećom, ne morate bacati pare na skupe preparate za ljepotu kako biste postigli mlađi i svježiji izgled.

oci-plaza

Postoje određeni učinkoviti domaći preparati koji će vam pomoći u tome.

U nastavku pogledajte 10 jednostavnih savjeta kako da vaša koža izgleda lijepo i svježe:

1. Slane otopine pomoći će vam smanjiti oticanje i lice će vam izgledati svježije

Rastopite sol u vodi (otopina treba biti vrlo koncentrirana), potopite ručnik u otopinu i utapkajte ga na lice 10 minuta.

2. Usne će vam biti punije pomoću ulja i četkice za zube

Nanesite kozmetičko ulje na usne – ulje breskve, bademovo ulje ili redoviti balzam za usne. Zatim uzmite meku četkicu za zube i nježno trljajte po usnama jednu minutu.

3. Maslinovo ulje za sjajnu kožu

Masiranje lica maslinovim uljem pomaže vam da vaša kožu bude čista, meka i glatka. Prvo, naparite lice, a zatim masirate ulje u lice oko 7 minuta. Da biste postigli najbolje rezultate, ponovite postupak svakih 4-5 dana.

4. Med će vam pomoći da se riješite akni

Ako vam se pojavi bubuljica na licu neposredno prije važnog sastanka, postoji način da se brzo riješite. Nanesite malo meda na akne i ostavite ga 15 minuta. Zatim ga isperite toplom vodom. Ova metoda pomoći će vam smanjiti veličinu bubuljice i učiniti ga manje vidljivom tako da ga se možete lako sakriti sa šminkom.

5. Koristite kapi za oči kako biste spriječili upaljeno lice

Još jedan način da se riješite bubuljica. Namočite pamučni jastučić u kapi za ublažavanje crvenila i stavite ga u zamrzivač 3-5 minuta. Zatim nježno pritisnite pamučnu podlogu na upaljeno područje, a bubuljica će postati gotovo neprimjetljiva.

6. Napravite domaće sredstvo za skidanje šminke

U staklenu posudu umiješajte 3: 1 omjer čiste vode i maslinovog ulja i dobro ga protresite kako bi se sastojci dobro pomiješali. To je to.

7. Soda će vam pomoći da se riješite uraslih dlaka

Ovaj domaći piling za tijelo je stvarno lako napraviti. U maloj zdjeli, pomiješajte 1 čajnu kašičicu sode, 1 kašičicu zobenih pahuljica i 1 kašiku vode. Dobro promiješajte dok ne dobijete gustu pastu. Nanesite smjesu na kožu i pustite da odstoji 5 minuta. Zatim isperite toplom vodom.

8. Soda će vam pomoći da se riješite tamnih krugova ispod očiju

Dodajte čajnu kašičicu sode u čašu vruće vode ili čaja i dobro promiješajte. Namočite pamučnu podlogu u ovu smjesu, a zatim je nanesite na područje pod vašim očima. Pričekajte oko 10-15 minuta, zatim isperite ostatak i koristite hidratantnu kremu. Ponovite ovaj postupak svaki dan i uskoro ćete primijetiti rezultate!

9. Maska od banane za zdravu i sjajnu kosu

Za pripremu ove maske trebat će vam: 1 banana, 1 jaje, 1 kašika meda i 1/2 čaše tamnog piva. Kombinirajte sve sastojke u maloj zdjeli i promiješajte dok ne postane glatka. Nanesite smjesu na kosu i ostavite nekoliko sati. Zatim isperite toplom vodom. Koristite ovu masku jednom sedmično i vrlo brzo ćete vidjeti iznenađujuće rezultate!

10. Kokosovo i ulje lavande za duže trepavice

Kombinirajte 1/2 čajnu kašičicu kokosovog ulja s 2 do 4 kapljice eteričnog ulja lavande. Pomoću pamučne blaznice nježno nanesite smjesu na trepavice, pokrivajući ih od korijena do vrha. Slijedite ovaj savjet barem tri puta sedmično, a trepavice će postati deblje i sjajnije.

Izvor: jollymagazine

Vaš komentar na članak: